Hlavní obsah

Armstrong ukončí sezónu na silnici závodem Kolem Irska

ENNISKERRY
Aktualizováno

Etapový závod Kolem Irska, který začíná v pátek, bude posledním silničním závodem, jehož se letos zúčastní americký cyklista Lance Armstrong. Sedmatřicetiletý člen stáje Astana poté absolvuje maximálně několik menších podniků na horském kole. Oznámil to ve čtvrtek týmový manažer Johan Bruyneel.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Americký cyklista Lance Armstrong

Článek

"Není to příliš těžký závod, a tak to bude pro něj vhodná příležitost se rozloučit," uvedl Bruyneel. Armstrong jel poslední velký závod v červenci, kdy skončil třetí na Tour de France. Minulou neděli vyhrál maraton na horských kolech v Leadville. "Musí mít docela dobrou kondici, když vydrží šlapat šest a půl hodiny ve vysoké nadmořské výšce na horském kole. Ale myslím, že nyní ho v čele pelotonu neuvidíme," dodal manažer.

Pro Armstronga bude irský závod rovněž loučením se stájí Astana. Od příštího roku zakládá vlastní tým RadioShack, který sponzoruje americký prodejce elektroniky. Cyklistický fenomén startoval v Irsku pouze v roce 1992, kdy byl prvním rokem mezi profesionály. Nyní má v této zemi i mimosportovní aktivity, měl by se totiž zúčastnit třídenního summitu o léčbě rakoviny. Právě kvůli boji s touto nemocí se letos po třech letech vrátil do profesionálního pelotonu.

Reklama