Hlavní obsah

Biker Kulhavý chce na MS skončit do desátého místa

PRAHA

V úterý byl hostem on-line chatu Sport.cz biker Jaroslav Kulhavý. Nejvýše postavený český jezdec ve světovém žebříčku je krátce před odletem na mistrovství světa do Austrálie. Tam by chtěl skončit do desátého místa, s pozicí v první patnáctce by nebyl zklamaný.

Foto: Concept One

Biker Jaroslav Kulhavý

Článek

Mistrovství světa hostí začátkem září australské hlavní město Canberra. Jaroslav Kulhavý, kterému bylo letos v lednu 24 let, se popere se světovou špičkou o co nejlepší umístění. „Příprava proběhla dobře, tak by to mohlo dopadnout,“ odpověděl čtenářům Sport.cz Kulhavý, který se netěší na dlouhou cestu.

Předpoklady pro dobrý výsledek má. V roce 2007 na světovém šampionátu v kategorii do 23 let získal bronzovou medaili. Ještě dříve, v roce 2003, získal mezi juniory titul místa Evropy i mistra světa. „S cyklistikou jsem začínal v desíti letech, kdy jsem se připojil ke skupině bikerů od nás z města a začal s nima trénovat a závodit,“ popsal své začátky biker.

Několikanásobný mistr republiky v závodech cross country si vybojoval i účast na loňské olympiádě v Pekingu, kde si dojel pro osmnácté místo. Ve volném čase hlavně spí a relaxuje, chuť na přípravu vždycky najde. „Vždycky se nějak donutím..jestli už sedím na kole tak už to vetšinou jde:-).. a zadek už si taky zvyknul,“ uvedl Kulhavý, který by chtěl skončit mezi nejlepšími na olympiádě v Londýně 2012.

Vážný pád zatím ještě neměl. „Pořádně jsem se rozsekal před dvěma lety ve Francii. Prasknul mi krk od vidlice, to byl můj nejhorší pád,“ zavzpomínal Kulhavý, jemuž se zatím vyhýbaly zlomeniny.

Reklama