Hlavní obsah

Česká štafeta skončila po potížích Kulhavého na MS osmá

CANBERRA

Osmým místem ve štafetě zahájili čeští jezdci mistrovství světa horských kol v australské Canbeře. Titul v úterý získali Italové, za kterými kvarteto Jaroslav Kulhavý, Pavla Havlíková, Jan Nesvadba a Lukáš Sáblík zaostalo o téměř tři a půl minuty.

Článek

Český tým, který obhajoval páté místo, postihly potíže již před startem. Kulhavému, jenž štafetu rozjížděl, 40 minut před začátkem závodu praskl rám. Protože čeští jezdci mají v Austrálii jen jedno vlastní kolo a složení týmu se už nemohlo měnit, vyhledal nejlepší český biker pomoc u stánku firmy Specialized, kde mu však omylem dali větší kolo.

"Posed ladím od ledna a najednou jsem měl na zvyknutí dvacet minut. Dostal jsem kolo, kde jsem měl řídítka asi o pět centimetrů výš. Připadal jsem si, jak když jedu na nákup," posteskl si Kulhavý pro server www.mtb.cz "Tlumič byl už pro rok 2010, takže to taky fungovalo trochu jinak, než jsem zvyklý. Alespoň jsem si ho vyzkoušel," uvedl.

Na prvním úseku dosáhl mezi jezdci kategorie elite šestého času. Nesvadba pak klesl o jedno místo, ale Havlíková předávala až jedenáctá. Na posledním úseku posunul Sáblík český tým na osmé místo.

Úvodní zlatou medaili získalo italské kvarteto Marco Aurelio Fontana, Gerhard Kerschbaumer, Eva Lechnerová a Cristian Cominelli, které ve shodném složení skončilo před rokem v domácím prostředí ve Val di Sole třetí. Obhájci titulu Francouzi se museli spokojit s bronzem, ale z loňské sestavy jel pouze Alexis Vuillermoz.

Reklama