Hlavní obsah

Junior Paprstka dojel na MS bikerů devátý

Junior Tomáš Paprstka obsadil na světovém šampionátu horských kol v australské Canbeře v cross country deváté místo. Už druhou zlatou medaili vybojoval Ital Gerhard Kerschbauer, který se podílel i na triumfu štafety. Paprstka ztratil na úřadujícího mistra Evropy necelých pět minut.

Článek

"Jsem moc spokojený, desítka byla mým cílem. Byl to super závod, cítil jsem se skvěle, nohy byly perfektní," řekl pro server www.mtbs.cz Paprstka. "Ráno, když bylo zataženo a poprchávalo, tak jsem se docela zaradoval, protože trať mi víc sedí, když je mokrá," uvedl.

V Austrálii zatím dominují evropští šampioni. Po juniorce Pauline Ferrandové z Francie a polské závodnici Aleksandře Dawidowiczové vystoupil na nejvyšší stupeň i Kerschbauer, který jasně vyhrál před Portugalcem Reisem Paulem Ricardem Marinheirem a Reto Indegargandem ze Švýcarska.

V kvalifikaci fourcrossu se dařilo Tomáši Slavíkovi, který obsadil druhé místo za domácím Jaredem Gravesem. Naopak bývalý dvojnásobný mistr světa Michal Prokop skončil až jednatřicátý poté, co mu těsně před cílem podklouzlo zadní kolo a upadl.

"Ani nevím jak se to stalo," uvedl Prokop, kterého od příletu do Austrálie trápí příznaky chřipky a horečka. "Dole jsem už skoro neviděl, všechno mě bolí. Není to dobrý, budu startovat ze čtyřky," komentoval nevýhodnou pozici na startovací rampě. V úvodní jízdě se potká právě se Slavíkem. "To bych snad byl radši dvacátej," prohlásil Slavík ke svému výsledku v kvalifikaci.

Obhájkyně bronzové medaile Romana Labounková zajela v kvalifikaci mezi dvanácti závodnicemi čtvrtý čas, ale spokojená nebyla. "Katastrofa," uvedla. O medaile budou fourcrossaři bojovat v pátek.

MS horských kol v Canbeře - cross country junioři
1. Kerschbauer (It.) 1:31:01, 2. Marinheiro (Portug.) -1:19, 3. Indegargand -1:34, 4. Stirnemann (oba Švýc.) -1:38, 5. Ludvigsson (Švéd.) -3:19, 6. Drechou (Fr.) -3:32, ...9. Paprstka -4:57, 39. Veselý -12:27, Nesvadba (všichni ČR) nedokončil.

Reklama

Související témata: