Hlavní obsah

VIDEO: Olympijský vítěz Pérez byl zatčen kvůli tréninku na dálnici

BUENOS AIRES

Běžný trénink skončil pro olympijského vítěze v dráhové cyklistice Waltera Péreze zatčením a umístěním do policejní cely. Pětatřicetiletý Argentinec jel se skupinou zhruba 60 cyklistů v Buenos Aires po dálnici, což je zakázáno, a jejich vyjížďku ukončil zásah policistů s obušky.

Článek

Peréze, kterého před rokem doma vítali po pekingském triumfu v bodovacím závodě dvojic s Juanem Curuchetem jako hrdinu, policie jako jediného zatkla. "Násilím mě odvedli. Nasadili mi želízka, aby mě zastavili. Jednali na pokyn shora. Bylo tam šedesát jezdců a sebrali jenom mě," zlobil se Pérez v rozhovoru pro list La Nación.

"Jezdím po téhle silnici dvacet let a policie mě zastavila poprvé. Měl jsem strach a byl jsem celý vynervovaný," uvedl cyklista. Šestiproudová dálnice Autopiste del Oeste je mezi cyklisty oblíbená, protože jako jedna z mála komunikací v Buenos Aires je prý celkem bezpečná. "Navíc jsem přišel o jeden den tréninku," stěžoval si Pérez.

Podle svědků nezasáhli policisté proti cyklistům pouze obušky, ale jeden prý vytáhl dokonce pistoli a hrozil střelbou, pokud se situace neuklidní. Jeden z cyklistů incident natočil na mobilní telefon a záznam dal na internet.

Reklama