Hlavní obsah

Cyklista Kozubek je v pořadí Tour tří zemí druhý

AIGEN-SCHLÄGL

Rakušan Markus Eibegger vyhrál před českým cyklistou Leopoldem Königem první část druhé etapy závodu Tour tří zemí, která v sobotu měřila 110 kilometrů a zavedla peloton z Traunu do Aigen-Schläglu. Večernímu kritériu v ulicích hornorakouského města Bad Leonfelden pak rovněž dominovali domácí závodníci, celkově vede Slovák Martin Riška před Stanislavem Kozubkem.

Článek

Stejně jako v pátek se i tentokrát nastupovalo hned od začátku. Dlouho jela v úniku devítičlenná skupina, která měla k dobru až tři a půl minuty. Až v posledních deseti kilometrech se peloton rozjel a uprchlíky v prudkém sjezdu dohonil.

V posledním stoupání pak ujel Eibegger, celkový vítěz závodu z let 2006 a 2008. Za ním se peloton rozdrobil do skupinek a pro druhé místo si dospurtoval König z PSK Whirlpool. Jeho tým však přišel o největší oporu: Němec Patrik Sinkewitz už do druhé etapy kvůli onemocnění nenastoupil.

V kritériu byl hodně aktivní Kozubek, který strávil téměř polovinu etapy v pětici uprchlíků. "Ale věděl jsem, že nás peloton do cíle dojet nenechá, a šetřil jsem síly," řekl. V celkovém pořadí je zatím druhý a má stejný čas jako lídr závodu Riška.

V závěrečných okruzích se na špici srovnali jezdci rakouského týmu Elk, zvítězil Daniel Schorn.

V neděli se jede poslední etapa, která končí na hoře Hinterstoder. Měří 154 kilometrů a od dob, co závod uzavírá, se v těžkém závěrečném stoupání vždy rozhodlo o celkovém vítězi.

Tour tří zemí, cyklistický závod, 2. etapa:
První část, Traun - Aigen-Schlägel (109,7 km):
1. Eibegger (Rak.) 2:50:33, 2. König (PSK Whirlpool) -5, 3. H. Totschnig (Rak.), 4. Nerz (Něm.), 5. Schöffmann, 6. Starzengruber (oba Rak.) všichni -7.
Druhá část, kritérium v Bad Leonfeldenu (40,5 km):
1. Schorn (Rak.) 58:32, 2. Starzengruber, 3. Riška (SR), 4. Nerz, 5. Mareš, 6. Kozubek (oba PSK Whirlpool) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Riška 6:38:12, 2. Kozubek, 3. Rösch (Něm.) oba stejný čas.

Reklama