Hlavní obsah

Předposlední závod Českého poháru cyklistů vyhrál Zitta

Předposlední závod Českého poháru v silniční cyklistice dnes v Kyjově vyhrál Pavel Zitta z PSK Whirlpool Author. O medailistech se po 126 kilometrech rozhodlo v závěrečném spurtu vedoucí skupiny, ve kterém dojel na druhém místě Patrik Tibor ze Slovenska, třetí skončil Tomáš Kuchař z Dukly Praha.

Článek

Vedení v seriálu udržel srbský jezdec ve službách Sparty Praha Nebojsa Jovanovič před Jakubem Svobodou a Martinem Boubalem. Závěrečný závod seriálu se pojede 3. října v Ostravě jako Memoriál Jana Veselého.

Na náročné trati v okolí Kyjova se během druhého ze šesti okruhů vytvořila šestičlenná vedoucí skupina, ale Uher s Pelánkem v předposledním kole odpadli a s pozdějšími medailisty se už udržel jen Novák. Peloton v závěru zbývající kvarteto téměř pohltil a pátý v cíli Alois Kaňkovský projel cílem ve shodném čase jako vítěz.

Závod Českého poháru v silniční cyklistice v Kyjově (126 km):
1. Zitta (PSK Whirlpool Author) 3:13:41, 2. Tibor (SR), 3. Kuchař (Dukla Praha), 4. Novák (CK Windoor's Příbram), 5. Kaňkovský (Dukla Praha), 6. Hudeček (Forman cycling team) všichni stejný čas.

Reklama

Související témata: