Hlavní obsah

Ukrajinci dopovali při závodu ve Francii

BESANCON

Během cyklistického závodu Tour de l'Avenir byli v Besanconu zadrženi tři nejmenovaní ukrajinští reprezentanti, otec jednoho ze závodníků a fyzioterapeut. Podle belgického listu Het Nieuwsblad je policie zatkla, protože u sebe měli farmaceutické prostředky, jejichž držení je ve Francii nezákonné. Později byli všichni propuštěni na svobodu. Dva cyklisté už se přiznali k užití krevního dopingu EPO.

Článek

Celý ukrajinský tým ze závodu před závěrečnými dvěma etapami odstoupil. Podle Het Nieuwsblad měli Ukrajinci u sebe požité stříkačky a Actovegin, což je derivát telecí krve, který se užívá k urychlení léčby, ale může také sloužit k maskování krevního dopingu.

"Pro ně je úplně běžné dopovat. Tvrdili, že museli dopovat, aby se zregenerovali po námaze," oznámila vyšetřovatelka Margaret Pariettiová.

Vítězem závodu pro převážně poloprofesionální jezdce do 23 let startující v reprezentačních výběrech se stal Francouz Romain Sicard. Na 60. místě skončil po devíti etapách český cyklista Vojtěch Hačecký ze smíšeného týmu.

Reklama

Související témata: