Hlavní obsah

Startuje cyklokrosová sezóna, vrcholem bude mistrovství světa v Táboře

PRAHA

V sobotu 19. září odstartuje již jednačtyřicátý ročník Českého poháru v cyklokrosu. Tradiční seriál závodů se letos již potřetí pojede pod názvem TOI TOI CUP a je opět zařazen do druhé kategorie mezinárodních cyklokrosů UCI. Z české špičky by se v soutěži měl představit Petr Dlask a obhájce titulu Martin Bína.

Článek

"Letošní TOI TOI Cup se skládá z osmi závodů, ten poslední, devátý, bude zároveň Mistrovstvím České republiky kategorie mužů a uskuteční se 9. ledna na nové trati v Táboře," vysvětloval na úterní tiskové konferenci předseda komise cyklokrosu Čestmír Kalaš. "První závod se pojede již tuto sobotu 19. září v Mnichově Hradišti," dodal Kalaš.

Největším lákadlem v Mnichově Hradišti by měl být start vicemistra světa z roku 2001 Petra Dlaska. O týden později se závodníci představí na trati ve Stříbře, kde se pojede poprvé. "Pro závodníky jsme připravili trať, která je hodně podobná té v Táboře. A i u nás se představí hvězdy světového cyklokrosu - letošní vicemistr světa Zdeněk Štybar jr. a Belgičan Erwin Vervecken, trojnásobný světový šampión," prozradil ředitel závodu Zdeněk Štybar starší.

Titul bude obhajovat Martin Bína. "Obhájit je vždy těžší, ale určitě by to bylo příjemné. Pohár pro mě letos není prioritou,  uvidíme, jak to nakonec dopadne," prohlásil Bína. Na vítěze TOI TOI Cupu čeká nejen peněžitá odměna, ale také zapůjčení vozu Škoda Octavia.

Vrcholem bude MS v Táboře

Letošní sezóna vyvrcholí poslední lednový víkend, kdy se v Táboře uskuteční mistrovství světa. "Světový pohár začíná 4. října v Itálii a poté se přesune do České republiky, kde se 18. října pojede v Plzni. My budeme chtít letos nastoupit v maximálním počtu ve všech kategoriích," prohlásil reprezentační trenér Petr Klouček. V předběžné nominaci zatím figuruje Zdeněk Štybar, Radomír Šimůnek, Petr Dlask, Martin Bína, Kamil Ausbuher a Martin Zlámalík.

"Mezi ženami jsem zatím nominoval Kateřinu Hanušovou-Nashovou, Janu Kyptovou a Pavlu Havlíkovou. Na osmdesát procent se k nám připojí i Tereza Huříková. Jasno budeme mít až po jejím vystoupení na mistrovství světa v silniční cyklistice," řekl Klouček, který by si přál, aby jeho svěřenci na MS 30. a 31. ledna 2010 zopakovali výsledky z šampionátu 2001. Tehdy totiž čeští reprezentanti získali šest medailí.

Kalendář TOI TOI Cupu
19. 9. 2009Mnichovo Hradiště
26. 9. 2009Stříbro
28. 9. 2009Podbořany
10. 10. 2009Kolín
28. 10. 2009Hlinsko
17. 11. 2009Holé Vrchy
21. 11. 2009Louny
12. 12. 2009Uničov
9. 1. 2010Tábor

Reklama