Hlavní obsah

Závod horských kol v Ořechu vyhrál Zlámalík

PRAHA

Vítězem premiérového závodu na horských kolech Velké ceny Auto Hase v Ořechu u Prahy se stal Martin Zlámalík. Jezdec pořádajícího týmu v úterý porazil ve spurtu Milana Spěšného. Třetí skončil cyklokrosař Martin Bína.

Foto: Archiv Volvo Auto Hase MTB

Manažer Jiří Ženíšek se závodníkem Martinem Zlámalíkem před pátečním tréninkem

Článek

Závodu na 25 kol, z nichž každé měřilo 650 metrů, se zúčastnila domácí elita bikerů doplněná nejlepšími cyklokrosaři a silničáři. Jen mezi diváky zůstala domácí jednička Jaroslav Kulhavý, který na nedávném mistrovství světa v cross country v Austrálii vybojoval deváté místo. O víkendu však měl při závodu Světového poháru pád a zlomil si žebro.

Na technickou trať s řadou překážek, průjezdy sběrnou vodní nádrží a servisní dílnou, či přejezdu po lávce přes auta vyslal jezdce v roli startéra desetibojař Roman Šebrle.

Hned po startu nasadil velmi ostré tempo Bína a v polovině závodu měl na nejbližší pronásledovatele půl okruhu náskoku. Soupeři se ale nevzdali. V předposledním kole se na Bínu dotáhli Zlámalík a Spěšný a nakonec ho oba předstihli. Pronásledovatele přivedl do cíle Oldřich Hakl před pátým Ondřejem Bambulou.

"Mám takové exhibice rád. Jelo se opravdu hodně rychle a chvilku mi trvalo, než jsem si na technický okruh zvykl," řekl vítězný Zlámalík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články