Hlavní obsah

Kreuziger si věří, na MS se hodlá porvat o úspěch

PRAHA

O víkendu skončil český cyklista Roman Kreuziger třítýdenní práci na Vueltě, teď se v Itálii chystá na poslední závod sezóny. V neděli bude ve Švýcarsku startovat na mistrovství světa a rád by se předvedl v co nejlepším světle.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

„Myslím, že kondičně jsem na tom po Vueltě hodně dobře, ale šampionát je vždycky loterie. Záleží, jak to člověku v daný den sedne, adeptů na vítězství je spousta,“ říká Kreuziger, jenž za největší favority považuje Španěla Valverdeho, Itala Cunega, Nora Boassona Hagena, Belgičana Gilberta a v neposlední řadě domácího Cancellaru, vyhlášeného časovkáře. „Jede doma a zvládne i těžkou trať. Vždyť letos vyhrál Kolem Švýcarska,“ míní.

Sám dobře ví, že ani on není bez šance. „Sice už mám v sezóně splněno, ale mistrák světa je vždycky výzva. Chci se pokusit o úspěch, ale nedá se nic slibovat. Podle zpráv, které mám, to bude nejtěžší šampionát za poslední léta.“ V závodě na 262 kilometrů, během něhož závodníci zdolají celkem 19 okruhů po necelých 14 km, s ním pojedou Mareš a Bárta. Původně nominovaný Raboň se totiž soustředí jen na časovku.

Po Vueltě se Kreuziger vrátil do svého italského domova u Lago di Garda a trénuje. V pátek ráno už chce být v dějišti MS. „Mám to autem jen 170 kilometrů,“ říká. Mendrisio totiž leží přímo u italských hranic. „Z Liquigasu tam se mnou pojede i masér a bude mi celou dobu k dispozici,“ dodává Kreuziger.

Do Švýcarska neodcestovala kvůli dýchacím problémům Huříková, Česko tak bude mezi ženami reprezentovat jen Růžičková.

Program MS:
Středa, 9.30: časovka mužů do 23 let (33,2 km, Česko reprezentují V. Hačecký, Novák), 14.00: časovka žen (26,8 km, Růžičková).
Čtvrtek, 11.30: časovka mužů (49,8 km, Raboň).
Sobota, 9.00: silniční závod žen (124,2 km, Růžičková), 13.30: silniční závod mužů do 23 let (179,4 km, V. Hačecký, Novák, Kratochvíla, König).
Neděle, 10.30: silniční závod mužů (262,2 km, Kreuziger, Mareš, Bárta).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články