Hlavní obsah

Raboň: Cancellara se vyptával na pivo

Ani nadšen ani zklamán nebyl český cyklista František Raboň z devatenáctého místa v časovce na mistrovství světa ve švýcarském Mendrisiu. „Je to takový standard, ale chtěl jsem víc. Myslel jsem na první desítku,“ přiznal jezdec stáje Columbia-HTC.

Foto: Jan Krůta, Právo

František Raboň po časovce na MS

Článek

Je pro vás devatenácté místo z časovky úspěch nebo zklamání?

Chtěl jsem být v desítce, ale na to bych asi musel mít super den. A dneska to úplně skvěle nešlo. Nohy byly po Vueltě silné, jenže tomu chyběl takový ten správný šmrnc. Prostě tam nebyla lehkost. Celkově jsem zklamán, protože to byl můj poslední závod v sezóně a já ho chtěl zajet co nejlíp. Sice jsem na trati nechal všechno, ale jak se ukázalo, bylo to málo.

Měl jste během těch tří okruhů nějakou krizi?

Paradoxně nejvíc jsem se trápil hned v prvním kole. Pak jsem se rozjel a myslím, že bych klidně ještě jeden okruh zvládnul.

V sezóně jste zajel několik skvělých časovek. Nepřičítáte ten dnešní výsledek únavě?

Na to se vymlouvat nedá. Je fakt, že závodím od ledna, ale takových lidí je spousta. Věřil jsem si, protože do Vuelty jsem jel během roku deset časovek a v žádné jsem neskončil hůř než šestý.

Co říkáte na Cancellaru? Zajel dnes životní závod?

Já myslím, že on má těch životních časovek asi tak deset do roka... Jel fakt výborně, ale přeju mu to. Je to bezvadný kluk.

Znáte se s ním osobně?

Mluvil jsem s ním na Vueltě a říkal, že vyhrát tady je pro něj hodně důležité. Vždycky, když mě někde potká, pozdravuje Pavla Zerzana, se kterým kdysi začínali v Mapei. Umí od něj pár českých frází, většinou ostřejší výrazy. Když jsem poprvé přišel k profíkům, přišel za mnou a zeptal se: Máš Gambáč?... To si pamatuje dodnes...

Reklama

Související témata: