Hlavní obsah

Cyklokrosař Bína vyhrál závod v Kolíně a vede pohárový seriál

KOLÍN

Třetí muž současného světového žebříčku cyklokrosařů Martin Bína vyhrál v Kolíně čtvrtý díl domácího pohárového seriálu Toi Toi Cup. Jezdce Budvaru Tábor doprovodili na stupně vítězů oddílový kolega Ondřej Bambula a Zdeněk Mlynář z celku Max Cursor.

Článek

Bína vyhrál podruhé v sezóně a vede průběžné pořadí seriálu. Oba zbývající pohárové závody vyhrál Zdeněk Štybar, který v sobotu v Kolíně nestartoval. Chyběli i další cyklokrosaři jezdící v Belgii, například Dlask, Šimůnek, Petruš nebo Ausbuher. Poprvé se naopak v pelotonu objevil úspěšný biker Jaroslav Kulhavý.

Hned v úvodním okruhu se v čele seřadily tři dvojice. S Bínou jel vpředu Bambula, za nimi byli Mlynář s Káškem a třetí duo vytvořili německý reprezentant Pfinsten s Kyzivátem. Bína ale poměrně záhy Bambulovi unikl a s více než minutovým náskokem si bezpečně dojel pro druhé letošní prvenství.

V úvodu se Bína nemohl dostat do tempa

"Prvních dvacet minut jsem se nějak nemohl dostat do tempa. Myslím, že to nebylo únavou z prvního závodu Světového poháru. Ten mě naopak nakopl. Když jsem si ale upevnil vedoucí pozici, tak jsem se uklidnil a zbytek závodu odjel víceméně v tréninkovém tempu," řekl Bína.

Pro Bambulu znamenalo druhé místo premiérové stupně vítězů v sezóně. "Konečně po dvou letech slušný výsledek. Držel jsem se Bíny, co to šlo, a to mě vyneslo na druhé místo. Je jasné, že jeho technice jsem nemohl dlouho stačit, ale druhou jsem příčku udržel. Cítím, že přichází dobrá forma a slušné výsledky mě budou potkávat častěji," přál si Bambula.

I další dvojice se na trati postupně rozpojily, takže jezdci dojížděli do cíle sólově. Dopředu se propracoval také Kulhavý, který nakonec předjel i Káška a skončil pátý.

Závod Českého poháru v cyklokrosu v Kolíně:
1. Bína 1:02:27, 2. Bambula (oba Budvar Tábor) -1:08, 3. Mlynář (Max Cursor) -1:26, 4. Kyzivát (Control Johnson Ml. Boleslav) -1:39, 5. Kulhavý (Michelin Specialized) -1:44, 6. Kášek (Budvar Tábor) -1:57.
Průběžné pořadí po čtvrtém závodě:
1. Bína 220 bodů, 2. Mlynář 154, 3. Bambula 132, 4. Dlask 130, 5. Štybar (oba Fidea) 120, 6. Zlámalík (Volvo Auto Hase) 115.

Reklama