Hlavní obsah

Štybar byl třetí v cyklokrosovém závodě v Namuru

NAMUR

Nejlepší český cyklokrosař Zdeněk Štybar obsadil třetí místo v sobotním závodě v Namuru, jímž byla zahájena tradiční belgická série GVA. Úřadující vicemistr světa byl jediným zahraničním jezdcem mezi nejlepšími sedmi, přičemž nestačil na mistra světa Nielse Alberta a bývalého šampióna Svena Nijse.

Článek

Albert triumfem na nově vybudované trati navázal na týden staré vítězství z úvodního závodu Světového poháru v Trevisu, kde byl Štybar druhý. Třiadvacetiletý mistr České republiky v sobotu bojoval o třetí místo s Klaasem Vantornoutem, jenž v závěru klopýtl na schodech a umožnil Štybarovi odskočit na deset sekund, které už nestáhl.

"Neměl jsem dneska dobré nohy, takže skončit třetí v takový den je dobré. Byl to těžký závod a něco jsem si schoval i pro ty další," uvedl Štybar s vyhlídkou na neděli, kdy v Ruddervoorde startuje série Superprestige.

V historicky prvním závodě seriálu GVA ve frankofonní části Belgie obsadil další český cyklokrosař Radomír Šimůnek desátou pozici.

V kategorii do 23 let si připsal vítězství Lubomír Petruš, jenž oplatil porážku z prvního dílu Světového poháru Slováku Róbertu Gavendovi. Mezi ženami dojela Pavla Havlíková druhá, přičemž nestačila jen na Daphne van den Brandovovou z Nizozemska.

Cyklokrosový závod série GVA v Namuru:
Muži: 1. Albert, 2. Nijs (oba Belg.), 3. Štybar (ČR), 4. Vantornout, 5. Aernouts, 6. Pauwels (všichni Belg.), ...10. Šimůnek (ČR).
Ženy: 1. Van den Brandová (Niz.) 45:01, 2. Havlíková (ČR) -16, 3. Wymanová (Brit.) -50.
Muži do 23 let: 1. Petruš (ČR) 52:54, 2. Gavenda (SR) -11, 3. Meeusen (Belg.) -20, ...6. J. Polnický -49, 14. Hník (oba ČR) -3:08.

Reklama