Hlavní obsah

Úvod cyklokrosové Superprestige vyhrál Nijs, Štybar byl třetí

Vítězem úvodního závodu cyklokrosové Superprestige se v neděli v belgickém Ruddervoorde stal domácí jezdec Sven Nijs, který obhajuje celkové prvenství z minulé sezóny. Po dramatickém průběhu zdolal vítěze prvního závodu Světového poháru a vedoucího muže světového žebříčku Nielse Alberta, spolu s nimi vystoupil na stupně vítězů český reprezentant Zdeněk Štybar.

Foto: Petr Horník, Právo

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

"Jsem spokojený, třetí místo bylo dnes maximum," řekl ČTK Štybar, který v sezóně ještě neskončil hůř než třetí. "Ti první dva byli tento víkend někde jinde. Albert odjel ostatním hned v prvním kole a Nijs, který startoval zezadu, jel jak motorka. Já byl po startu někde kolem páté pozice, zkoušel jsem Alberta dojet, ale nepodařilo se. A to mě stálo síly, které mi možná potom chyběly v souboji s Nijsem," dodal Štybar.

Dařilo se i dalším jezdcům z výběru trenéra Petra Kloučka. Před druhým podnikem SP, který se uskuteční 18. října v Plzni, naznačil šestým místem slibnou formu Radomír Šimůnek, Petr Dlask dojel šestnáctý.

Úvodní závod cyklokrosové série Superprestige v Ruddervoorde (Belgie):
1. Nijs 59:23, 2. Albert (oba Belg.) -40, 3. Štybar (ČR) -59, 4. S. Vanthourenhout -1:05, 5. Vantornout (oba Belg.), 6. Šimůnek oba -1:12, ...16. Dlask -2:35, 30. Zlámalík (všichni ČR) -4:20.

Reklama