Hlavní obsah

Kreuziger: v Mexiku s Contadorem

PRAHA

Bude to jeho poslední start v sezóně a předtím si v jednom luxusním hotelu střihne dovolenou s hvězdami světové cyklistiky. Roman Kreuziger odletěl do mexického Cancúnu, kde se 17. října představí na kritériu s Contadorem a spol.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

Když v pátek nasedal v Praze do letadla, odkud se přes Madrid vydal do Mexika, ještě netušil, kdo všechno se na start postaví. „Od nás z Liquigasu tam letěl i Quinziato. Má v Madridu přítelkyni, tak mě provedli po městě, protože jsme tam měli skoro celý den čas,“ prozradil.

Podle zpráv organizátorů, kteří kritériem s hvězdami chtějí ještě více propagovat luxusní letovisko Cancún, by měli startovat vítěz Tour de France Španěl Contador, jeho krajané Valverde, Sánchez, Freire, Rus Meňšov, britský spurtér Cavendish či mistr světa v časovce z Mendrisia Švýcar Cancellara.

„Bydlet budeme všichni v jednom luxusním hotelu přímo u pláže a skoro každý plánoval, že tam dorazí dřív. V teple u moře si dáme pár dní dovolené. Do závodu na kolo nesednu, spíš budu jen relaxovat,“ prozradil své plány devátý muž letošní Tour.

S porušováním životosprávy to však prý nebude přehánět. „Rozhodně se v Mexiku nebudu jen cpát a lít do sebe tequilu. Do konce října se chci ještě udržovat v kondici, proto se hned z Mexika vracím do Itálie, kde budu jezdit na kole. Volno si dám až v listopadu, kdy mám v Česku řadu povinností,“ dodal Kreuziger.

Reklama

Související témata: