Hlavní obsah

Pitva ukázala, že cyklista Vandenbroucke nezemřel násilnou smrtí

Slavný belgický cyklista Frank Vanderbroucke nezemřel násilnou smrtí. Vyplývá to z výsledků pitvy, které provedl senegalský lékař Isidor Boye. Čtyřiatřicetiletý Vanderbroucke zemřel v hotelovém pokoji v senegalském Saly v pondělí, podle dosavadních informací na plicní embolii.

Článek

Boye belgickým médiím řekl, že na cyklistově těle nenalezl stopy násilí, neobjevil ani stopy alkoholu. Další toxikologické testy provedou lékaři v Belgii, kam by měly být Vanderbrouckovy ostatky převezeny nejpozději o víkendu.

Policie v souvislosti se smrtí známého cyklisty vyšetřuje mladou prostitutku, jež s ním byla v noci, kdy zemřel. Žena přiznala, že Vanderbrouckovi ukradla mobilní telefon a peníze, ale když odcházela, byl prý ještě naživu. Policie ji také vyšetřuje kvůli krádeži, ne kvůli podezření z vraždy.

Čtyřiatřicetiletý Vanderbroucke platil za velký talent belgické a světové cyklistiky. V letech 1994-1999 vyhrál více než 50 závodů, ale srážely ho problémy v osobním životě. Před dvěma lety se v depresi z rozpadu manželství pokusil o sebevraždu.

Reklama