Hlavní obsah

Pitva potvrdila, že Vandenbroucke zemřel na plicní embolii

Pitva potvrdila, že belgický cyklista Frank Vandenbroucke zemřel na plicní embolii. Zároveň měl někdejší velký talent světové cyklistiky srdeční problémy a podle všeho byl drogově závislý. Čtyřiatřicetiletý jezdec zemřel v pondělí v senegalském městě Saly.

Článek

Jeden ze senegalských lékařů ve čtvrtek belgickým médiím řekl, že Vandenbroucke určitě nezemřel násilným způsobem. Státní zástupce Salobe Ngingie v sobotu potvrdil původní odhad, že příčnou smrti byla plicní embolie. "Abychom byli precizní - byly to dvě krevní sraženiny plus stav jeho srdce," řekl Ngingie.

Lékaři navíc našli na Belgičanově levé paži množství vpichů od injekcí. "Považujeme ho za drogově závislého," uvedl státní zástupce. Policie objevila ve Vandenbrouckově hotelovém pokoji stříkačky, drogy a alkohol. Další toxikologické testy by měli provést lékaři v Belgii, kam by měly být cyklistovy ostatky převezeny v nejbližších dnech.

Policie v souvislosti se smrtí známého cyklisty vyšetřuje mladou prostitutku, jež s ním byla v noci, kdy zemřel. Žena přiznala, že Vanderbrouckovi ukradla mobilní telefon a peníze, ale když odcházela, byl prý ještě naživu. Policie ji také proto vyšetřuje kvůli krádeži, ne kvůli podezření z vraždy.

Čtyřiatřicetiletý Vanderbroucke platil za velký talent belgické a světové cyklistiky. V letech 1994-1999 vyhrál více než 50 závodů, ale srážely ho problémy v osobním životě. Před dvěma lety se v depresi z rozpadu manželství pokusil o sebevraždu.

Reklama