Hlavní obsah

Kreuziger v Mexiku zkusil skútr i plavání s delfíny

Týden jako v pohádce prožil v mexickém Cancúnu cyklista Roman Kreuziger. Zúčastnil se tam kritéria s hvězdami typu Contadora, Valverdeho či Freireho a předtím si udělal pár dní dovolené na prosluněných plážích.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

„Parádní počasí, pláž přímo u hotelu,“ rozplýval se třiadvacetiletý jezdec stáje Liquigas. V rámci zpestření si střihl i výlet na mayské pyramidy Chichén Itzá, které jsou jedním z divů světa. „To byl neskutečný zážitek,“ přiznal.

Ze závodníků bydlel v jednom hotelu se stájovým kolegou Quinziatem, ostatní rozhodili do jiných ubytovacích kapacit luxusního letoviska. „Je to nádherné místo na dovolenou, jen by to chtělo tam být déle,“ prozradil Kreuziger.

Před závodem, v němž skončil čtvrtý a vyhrál ho Španěl Contador, si užíval sladké nicnedělání bez kola. „Jeden den jsme byli v delfináriu a po absolvování kurzu nás s delfíny nechali plavat. Do vody s námi šel i instruktor, kdyby se něco stalo, ale delfíni byli hrozně přátelští,“ popsal devátý muž letošní Tour.

Poprvé v životě si vyzkoušel i jízdu na vodních skútrech. „Výhoda je, že to nemá brzdy a zastavuje to pomaleji,“ usmíval se Kreuziger. „Když byly velké vlny, člověk to moc rozpálit nemohl, ale jakmile se moře uklidnilo, jel jsem i rychle. Ale ne bezhlavě, protože to v týmu máme zakázané a nechtěl jsem se zranit...“

Jedinou nepříjemností na mexickém pobytu tak bylo nechtěné setkání s medúzou. „Od Acapulka moře přineslo medúzy. Jedna mě lehce žahla, ale za tři hodiny už jsem tam neměl skoro žádný flek,“ přiznal Kreuziger, jemuž se cestou zpět zatoulalo kolo a v Praze přistálo až den po jeho návratu.

Reklama