Hlavní obsah

Extrémní závod Crocodile Trophy jede poprvé i česká bikerka

Extrémního závodu horských kol Crocodile Trophy v Austrálii se poprvé účastní i česká bikerka. Vstříc 2160 kilometrů v mimořádně náročných podmínkách dnes vyrazila Eva Hašková, která v úvodní etapě obsadila čtvrté místo.

Článek

Mezi muži byl třetí Tomáš Kozák, který projel cílem za nizozemskou hvězdou Bartem Brentjensem, prvním olympijským vítězem v cross country a někdejším mistrem světa. Vyhrál Švýcar Urs Huber, na kterého Kozák ztratil na 98 kilometrech přes 25 minut. Ve startovním poli chybí obhájce prvenství Ondřej Fojtík.

Hned první etapa k jezeru Tinaroo více než čtyřicetičlenné startovní pole důkladně prověřila; bikeři absolvovali převýšení 2500 metrů. Cíl patnáctého ročníku Crocodile Trophy je po deseti etapách 29. října v Cape Triubulation.

Během závodu cyklisté projíždějí divokou přírodou, brodí se řekami s krokodýly a setkávají se i s jedovatými hady. "Na ty podmínky se podle mě u nás připravit nedá. Letos jsem si dopředu o závodu nic nečetla, jen startovní listinu. A vím, že v sedmé etapě se jede 190 kilometrů," řekla před startem serveru mtbs.cz Hašková, která na úvod zaostala o hodinu za první ženou Monique Zeldenrustovou z Nizozemska.

Cílem české závodnice je prosadit se alespoň jednou na stupně vítězů. "Beru to jako nejtěžší zkoušku své kariéry. Nikdy jsem tak dlouhý závod nejela, ani nezávodila tolik dní po sobě. Už tím, že budu daleko od rodiny a od dětí, tak to bude celková zkouška," prohlásila Hašková.

Reklama