Hlavní obsah

Na cyklisty čekají během Gira d'Italia 2010 čtyři časovky

MILÁN

Celkem čtyři časovky čekají na cyklisty v 93. ročníku Gira d'Italia. Závod v příštím roce odstartuje 8. května v Amsterodamu, vítěz bude znám 30. května. Stejně jako letos se nebude končit v tradičním cílovém městě Milánu, po Římu dostane za rok příležitost Verona.

Článek

Ředitel závodu Angel Zomegnan zařadil do itineráře několik změn. Ke zatraktivnění podniku by měly přispět čtyři časovky, z nichž jedna je horská a jedna týmová. Pět etapových dojezdů je na kopci a jezdce prověří hlavně přetěžká stoupání na Monte Zoncolan, Mortirolo či Gavia.

Významnou roli při třech největších etapových závodech nyní sehrává Nizozemsko. Po letošním startu španělské Vuelty v Assenu odstartují na nizozemských rovinách v příštím roce i Tour de France (Rotterdam) a Giro. V Amsterodamu se pojede prolog a navíc dvě následující etapy jsou připraveny v Nizozemsku hlavně pro spurtéry.

První horská etapa přijde na řadu v osmém dějství, ale ty pravé kopce jsou na programu až v závěrečné třetině závodu. O nadějích na celkové vítězství nejspíš hodně napoví 16. etapa - horská časovka na 12,9 kilometrů na Kronplatz s až čtyřiadvacetiprocentním stoupáním. Klíčové pro celkové pořadí budou navíc zřejmě 18. a 19. etapa s cílem na kopci.

Reklama