Hlavní obsah

Zlámalík vyhrál letos poprvé závod Českého poháru v cyklokrosu

HLINSKO V ČECHÁCH

Sedmadvacetiletý Martin Zlámalík z celku Auto Volvo Hase se stal v Hlinsku vítězem pátého dílu domácího poháru v cyklokrosu. O šest sekund zdolal o rok mladšího Martin Bínu z Budvaru Tábor, který stále bezpečně vládne průběžnému pořadí, když z pěti podniků dva vyhrál a třikrát skončil druhý.

Foto: Archiv Volvo Auto Hase MTB

Manažer Jiří Ženíšek se závodníkem Martinem Zlámalíkem před tréninkem

Článek

Od začátku závodu se na čele usadilo trio jezdců, kromě Zlámalíka a Bíny v něm byl ještě Petr Dlask, který nakonec skončil třetí. Na okruhu dlouhém 2500 metrů, jež jezdci absolvovali desetkrát, byl ještě před týdnem sníh, ale dnes byla trať suchá a poměrně rychlá.

Ze hry o prvenství vyřadily Dlaska problémy se zády. "Dost často mě bolí a dnes se to opět přihlásilo. Proto spokojený rozhodně nejsem, protože cítím, že bych měl na domácí půdě vyhrávat," byl v cíli rozladěný Dlask, který odpadl z čela ještě před polovinou závodu. V šestém kole postihla krize Bínu, ale dokázal zmobilizovat síly a Zlámalíka opět dojel.

Rozhodlo se přibližně v polovině závěrečného kola. Bína měl pád a Zlámalík získal malý náskok. Bína se ještě stačil na svého soupeře dotáhnout, ale ten měl v posledních stovkách metrů více sil a mohl se radovat ze svého letošního prvního pohárového vítězství.

"Dnes to vyšlo dobře, po dlouhé době jsem zase konečně vystoupil na nejvyšší stupeň. Dlouho jsme jeli spolu s Bínou a já se na závěrečný spurt cítil. Ten se nakonec nekonal, protože Martin měl v posledním kole problém. Myslím, že na vítězství jsem měl i v některých předchozích závodech, ale vyšlo to až dnes," řekl v cíli Zlámalík.

Český pohár v cyklokrosu v Hlinsku:
Muži - 5. závod:
1. Zlámalík (Auto Volvo Hase) 1:03:01, 2. Bína (Budvar Tábor) -6, 3. Dlask (Telenet Fidea) -49, 4. Ausbuher (Prodoli) -1:10, 5. Kyzivát (Control Johnson Ml. Boleslav) -1:27, 6. Škarnitzl (DIMP Giant) -1:55.
Průběžné pořadí po pěti závodech:
1. Bína 270, 2. Zlámalík 175, 3. Dlask 175, 4. Bambula (Budvar Tábor) 160, 5. Mlynář (Max Cursor) 154, 6. Kášek Budvar Tábor) 126.
Ženy - 6. závod:
1. Havlíková (AVB Cycling Team) 36:44, 2. Kyptová (Control Johnson Ml. Boleslav) -1:21, 3. Mikulášková (St. Louny) -2:52.
Průběžné pořadí po šesti závodech:
1. Kyptová 320, 2. Havlíková 240, 3. Pirzkallová (KC Kooperativa) 215.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články