Hlavní obsah

Cyklista Schumacher neuspěl u soudu s odvoláním proti trestu

PAŘÍŽ

Německý cyklista Stefan Schumacher neuspěl u francouzského soudu s odvoláním proti dvouletému zákazu závodění za doping. Jeho distanc na francouzském území tak trvá do ledna 2011.

Článek

Schumacher byl pozitivně testován na látku CERA, což je vylepšená verze krevního dopingu EPO. Na jeho podvod se přišlo poté, co Francouzská antidopingová laboratoř znovu analyzovala vzorky odebrané na Tour de France 2008. Schumacher se proti trestu bránil argumentem, že podle něj nebyla retroaktivní metoda v té době ještě povolena, ovšem soud ve Francii ve středu rozhodl jinak.

Cyklista se nicméně podle čtvrtečního vyjádření svého právního zástupce nehodlá vzdát a požene celou kauzu k Evropskému soudnímu dvoru.

Osmadvacetiletý Schumacher, jenž na loňské Tour vyhrál dvě časovky a oblékl prestižní žlutý trikot lídra, byl znovu pozitivně testován na CERA po olympijských hrách v Pekingu.

Letos v únoru dostal od francouzské federace dvouletý zákaz závodění ve Francii, který Mezinárodní cyklistická unie rozšířila celosvětově. Proti celosvětové suspendaci se Schumacher odvolává ke sportovní arbitráži v Lausanne.

Reklama