Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar skončil druhý v závodu Superprestige

HOOGSTRATEN

Zdeněk Štybar obsadil druhé místo v druhém závodu cyklokrosového seriálu Superprestige, který se v neděli jel jako vyvrcholení evropského šampionátu v belgickém Hoogstratenu. Zvítězil domácí Niels Albert, za světovou jedničkou a Štybarem projel na třetím místě cílem další belgický reprezentant Sven Nijs.

Článek

Albert, který vyhrál i dva úvodní závody Světového poháru, zaútočil hned v prvním kole a soupeřům odjel. Na druhé místo se posunul Štybar a toto pořadí vydrželo až do cíle. Vítěz prvního dílu Superprestige Nijs sice hůře odstartoval, ale rychle se propracoval na bronzový stupeň.

"Albert odjel hned po startu a rychle jsme museli měnit kola s hrubšími galuskami, protože začalo pršet. Albert získal pár sekund náskoku, celý závod se to pohybovalo mezi pěti až desíti," řekl ČTK a Právu Štybar. "V jednu chvíli jsem si myslel, že jej dojedu, ale on si to kontroloval. Nijs byl za námi již s velkou ztrátou," dodal.

Štybar před belgickým závodem absolvoval týdenní přípravu v teple na Mallorce. "Cítil jsem se trochu unavený, ale měl jsem sílu v nohách. Cítil jsem se lépe, než jsem čekal," uvedl český cyklokrosař.

Další český jezdec Radomír Šimůnek v Hoogstratenu jednu chvíli jezdil i na třetí pozici, nakonec mezi světovou elitou obsadil sedmé místo.

Druhý závod Superprestige v cyklokrosu v Hoogstratenu (Belgie):
1. Albert (Belg.) 1:03:36, 2. Štybar (ČR) -16, 3. Nijs -1:12, 4. Pauwels -1:28, 5. Vantornout (všichni Belg.) -1:48, 6. De Knegt (Niz.) -1:58, 7. Šimůnek -2:22, ...15. Zlámalík (oba ČR) -3:23.
Pořadí Superprestige po dvou závodech:
1. Albert 29 bodů, 2. Nijs 28, 3. Štybar 27, 4. Vantornout 22, 5. Šimůnek 19, 6. Pauwels 18, ...17. Zlámalík 1.

Reklama