Hlavní obsah

Cyklista Klöden zaplatí pokutu 25 000 eur za dopingovou aféru

LIPSKO

Německý cyklista Andreas Klöden zaplatí pokutu 25 000 eur (zhruba 660 000 korun), kterou chce ukončit vyšetřování své role v dopingovém skandálu své bývalé stáje T-Mobile z roku 2006. Ačkoli čtyřiatřicetiletý jezdec vždy doping popíral, je podle německých médií zaplacení pokuty státnímu zastupitelství v Bonnu bráno jako přiznání viny.

Článek

Dopingová aféra vyplula na povrch, když byl Klödenův bývalý kolega z T-Mobile Patrik Sinkewitz pozitivně testován na testosteron před Tour de France 2007. Během výslechu před Německým cyklistickým svazem současný člen PSK Whirlpool-Author údajně uvedl, že si Klöden a jeho spolujezdci během Tour v roce 2006 odskočili na krevní transfuzi na kliniku do Freiburgu.

Klödenovi, jenž od příští sezóny následuje Lance Armstronga z Astany do nového týmu RadioShack, nyní hrozí i postih od švýcarského svazu, s jehož licencí jezdí.

Zaplacením pokuty tak druhý muž Tour de France z let 2004 a 2006 jde ve stopách svého kamaráda a bývalého kolegy Jana Ullricha. Ten se loni vyhnul trestnímu stíhání v Bonnu stejným způsobem, pouze částka byla minimálně desetkrát vyšší. Mluvilo se dokonce o milionu eur.

Reklama