Hlavní obsah

Šrámy, modřiny. Hrozivé chvíle, peklo dostihlo i hvězdného Sagana

Col de Porte/Praha

Spoustu modřin si z druhé etapy závodu Critérium du Dauphiné odnesla řada cyklistů. Potlučení byli možná více, než kdyby se zapojili do nějakých hromadných kolizí. Důvod je poněkud neobvyklý. Hrozivá bouře s kroupami, které nemilosrdně bombardovaly hlavně záda závodníků.

Foto: Sport.cz

Cyklista Tim Declercq ukázal po dojezdu etapy záda plná modřin.

Článek

Ztrácet na nejlepší se tentokrát opravdu nevyplatilo. V těžké horské etapě přitom nebyl pro mnohé problém nabrat značné časové manko. Dostalo se jim ještě opravdového cyklistického pekla.

Na vrcholu Col de Porte se ženili všichni čerti. Slovinský lídr závodu Primož Roglič ale mohl být v klidu. Ještě před drsnou bouří stihl i vyhlášení, zato Kolumbijec Egan Bernal, který na pódiu dostával bílý dres pro nejlepšího mladého jezdce, se už raději rychle utíkal schovat.

Slovinský cyklista Primož Roglič vyhrál druhou etapu závodu Critérium du DauphinéVideo: sntv

Část závodníků i četní diváci se v tu chvíli dostávali do velkých potíží na trati. Včetně manželky vítěze a jeho malého dítěte. Spásu při hororové show rodina našla v autě jednoho z reportérů.

Hrozivé výsledky bouře nabídli v obrazovém provedení na sítích někteří závodníci. Snad nejvydařenější z četných fotografií je ta zachycující Belgičana Tima Declercqa.

„Tak si vyjel puntíkatý trikot," smál se zlomyslně jeden z fandů na sítích. O moc lépe nedopadl Francouz Maxime Chevalier. V jedné z postižených skupin byl i Slovák Peter Sagan.

„Jako by závod Le Dauphine nebyl už tak dost bolestivý!" znělo zákulisím.

Někteří jezdci hledali skrýš u fandů a zpozdili se ještě víc, Španěl Luis León Sánchez a Francouz Jérôme Cousin dokonce dojeli 14 minut po uplynutí časového limitu.

Reklama

Související témata:
Kroupy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články