Hlavní obsah

Cyklisté Whirpool-Author budou v roce 2010 jezdit o kategorii níž

Cyklistická stáj PSK Whirlpool-Author nebude v roce 2010 registrována jako profesionální kontinentální stáj. Po dvou letech se vrací ke statutu pouze kontinentálního týmu, což v hierarchii znamená třetí výkonnostní kategorii. Šéf královohradecké stáje Vladimír Vávra řekl, že rozhodnutí padlo z finančních důvodů.

Článek

"Plno malých partnerů nám není schopno garantovat potřebné finance," řekl Vávra. Hlavní partneři obsažení v názvu stáje ale nadále zůstávají. Ne tak letošní hvězdy týmu, němečtí cyklisté Danilo Hondo a Patrick Sinkewitz. První už přestoupil do Lampre, druhý si hledá angažmá.

Tým měl původně opět zájem získat licenci profesionální kontinentální stáje. "Ale chtěli jsme jezdit i závody ProTour a k tomu je potřeba mít biologické pasy a požádat o divokou kartu. To by nás stálo 65.000 eur a jistotu, že divokou kartu dostaneme, bychom stejně neměli," vysvětlil Vávra. "Za rok se však chceme vrátit," dodal.

Z dvaadvaceti letošních stájí nebudou pokračovat v kategorii kontinentálních profesionálních týmů ani rakouské celky Amica Chips-Knauf a Elk Haus, francouzský Agritubel a britský celek Barloworld, nejistý je i Contentpolis-AMPO ze Španělska.

Reklama