Hlavní obsah

Astana je výrazně oslabená, uznal její lídr Contador

Dvojnásobný vítěz Tour de France Alberto Contador přiznal, že jeho stáj Astana je v současnosti výrazně oslabená. V hodnocení sil kazašského tým, z nějž většina jezdců následovala legendárního cyklistu Lance Armstronga do jeho nové stáje RadioShack, by ale neměli podle Španěla odborníci předbíhat.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Španělský cyklista Alberto Contador

Článek

"Vím, že v současnosti nejsme na úrovni Armstrongova týmu, ale atmosféra v Astaně je skvělá a cítím tu touhu po tvrdé práci," prohlásil Contador. "Myslím, že opravdové rozložení sil můžeme zhodnotit až za několik měsíců," dodal.

Na předsezónním tréninkovém soustředění svého týmu se už Contador nechtěl vyjadřovat k loňskému soupeření s Armstrongem v rámci jedné stáje. "Soustředím se už jenom na rok 2010 a minulost je pro mě minulostí," řekl vítěz všech tří velkých Tour, jenž zahájí sezonu obhajobou letošní výhry na závodu Kolem Algarve.

Do týmu Astany se po dvouletém dopingovém trestu vrátil Kazach Alexandr Vinokurov, rozšíří ho i vítěz Tour z roku 2006 Óscar Pereiro. Armstrongův RadioShack zase posílil mimo jiné Američan Levi Leipheimer. "Myslím, že na Tour bude příští rok spousta skvělých závodníků. Naposledy jsem se nejvíc zapotil kvůli Andymu Schleckovi, tentokrát si dám pozor na Leipheimera," okomentoval přesuny ve stájích sedmadvacetiletý Španěl.

Cyklistice by po podle Contadora prospěla změna přestupového řádu mezi stájemi. "Myslím, že by to mělo být jako v evropském fotbale, zaplatit přestupovou částku, za kterou by byl jezdec uvolněn," okomentoval lídr Astany fakt, že hned osm z jeho spolujezdců z poslední Tour je nyní v sestavě stáje RadioShack.

Reklama

Související témata: