Hlavní obsah

Svorada bude i v příštím roce členem stáje Lampre

PRAHA

I v příští, olympijské sezóně bude cyklista Ján Svorada jezdit ve stáji Lampre. Vyhlášený spurtér prodloužil s italským prvodivizním týmem smlouvu, příští sezóna pro něj bude již čtrnáctá v profesionálním pelotonu.

Foto: Archiv

Ján Svorada dojíždí do cíle před zbytkem pelotonu v závodu Okolo Murcie.

Článek

Svorada je jedním z nejlepších spurtérů na světě a v Lampre je pro tuto specializaci stále jedničkou. Letos vyhrál čtyři závody, v profesionální kariéře zatím 71 - z českých jezdců bezkonkurenčně nejvíc. Nejvýše figuruje navíc i ve žebříčku Mezinárodní cyklistické unie (UCI).

"Dohodli jsme se na pokračování v dresu Lampre v příštím roce korektně a snadno. Šéf stáje Saronni má o mě zájem a já mám zase zájem výborně se připravit na olympijský závod na silnici v Aténách," komentoval středeční jednání Svorada.

Na MS do Kanady nepojede

Letos absolvoval Giro d'Italia, v nedávných dnech i kus španělské Vuelty. "Start na mistrovství světa v Kanadě v plánu nemám. Raději začnu dřív s odpočinkem, abych měl delší čas na přípravu na olympijskou sezonu a určitě i na některý z největších etapových závodů," plánuje.

Na kontě má vítězství z etap Gira, Tour i Vuelty. V pátek večer dokázal na kritériu v Rokycanech porazit vyhlášeného australského spurtéra Stuarta O'Gradyho. Závod, který sledovalo dvacet tisíc diváků, Svoradu nadchl. "Kéž by takových bylo víc," přál si.

Reklama