Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar skončil druhý v závodu seriálu GVA v Baalu

BAAL

Druhé místo obsadil český cyklokrosař Zdeněk Štybar v šestém závodu seriálu GVA v belgickém Baalu. S pětisekundovým náskokem vyhrál domácí jezdec Sven Nijs a vede i v celkovém hodnocení.

Foto: Petr Horník, Právo

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

Závod v Baalu Nijsovi sedí, na tamní trati dominoval již podeváté a v této sezóně vybojoval jubilejní desáté vítězství. Musel však o ně dlouho bojovat s vicemistrem světa Štybarem, kterého udolal až v závěrečných desítkách metrů. Albert tentokrát do boje o prvenství nezasáhl a dojel s větší ztrátou třetí.

Smůlu měl další český jezdec Radomír Šimůnek. Krátce po startu měl pád, v pořadí se hluboko propadl a poté ze závodu odstoupil. "Hned po startu byla první ostrá zatáčka a za ní nájezd do terénu. V plné rychlosti mi tam vjel Štybar a já skončil na zemi. Jsem odřený, trochu potlučený a bolí mě hlava, ale snad to bude v pohodě," řekl ČTK Šimůnek.

V sezóně si zatím vybírá vrchovatý kopec smůly. "Začalo to hned třetí víkend na začátku sezóny, kdy mě k zemi poslal De Knegt, a od té doby mě to nějak pronásleduje. Buď mám defekt či pád, chybí mi to zdravé štěstí. Forma je ale dobrá," podotkl Šimůnek.

Nyní ho čekají ještě dva závody v Belgii a pak už mistrovství republiky. "Po něm začnu s přípravou na světový šampionát v Táboře. Věřím, že smůlu jsem si již vybral a nyní přijdou výsledky," dodal Šimůnek.

Cyklokrosový závod seriálu GVA v Baalu (Belgie):
1. Nijs (Belg.) 1:02:44, 2. Štybar (ČR) -5, 3. Albert (Belg.) -46, 4. De Knegt (Niz.) -57, 5. Mourey (Fr.) -1:16, 6. Aernouts (Belg.) -1:32.
Pořadí po šesti závodech:
1. Nijs 143 bodů, 2. Albert 140, 3. Štybar 133, 4. Aernouts 88, 5. De Knegt 87, 6. Pauwels (Belg.) 85, ...10. Šimůnek (ČR) 51.

Reklama