Hlavní obsah

Hanušová-Nashová má po lyžích a horském kole titul i v cyklokrosu

TÁBOR

Mistryní republiky v cyklokrosu se poprvé v kariéře stala Kateřina Hanušová-Nashová, která dnes navzdory dvěma pádům ovládla šampionát v Táboře. Bývalá olympionička získala domácí titul už ve třetím sportovním odvětví. V minulosti triumfovala také v běhu na lyžích a v cross country na horských kolech.

Článek

Devětadvacetiletá členka americké stáje Luna porazila druhou Pavlu Havlíkovou o 46 sekund. Bronz získala Jana Kyptová.

Dvojice nejlepších závodnic hned po startu soupeřkám ujela a začala naplňovat roli favoritek. Hanušová-Nashová, která žije a závodí v USA, přijela do České republiky teprve ve čtvrtek a hlavně v úvodu měla problémy na sněhem pokryté trati. Dva pády v úvodních dvou kolech ji přibrzdily, takže Havlíková se jí držela.

Po polovině závodu si ale Hanušová-Nashová na podklad zvykla a Havlíkovou dokázala setřást. Pak neustále svůj náskok zvyšovala a do cíle si v poklidu dojela pro první cyklokrosový titul.

Mistrovství ČR v cyklokrosu v Táboře:
Ženy:
1. Hanušová-Nashová (Luna) 42:00, 2. Havlíková (AVB) -46, 3. Kyptová (Johnson Control Ml. Boleslav) -3:20, 4. Pirzkallová (KC Kooperativa) -5:24, 5. Kalašová (Scott) -6:13, 6. Škarnitzlová (Dimp Giant) -6:50.
Konečné pořadí Českého poháru Toi Toi Cupu:
1. Havlíková 510, 2. Kyptová 465, 3. Pirzkallová 380.

Reklama