Hlavní obsah

Zraněný cyklokrosař Albert: V Roubaix jedu, ale na Štybara nemám

Jan KrůtaPrávo

V neděli si Niels Albert zlomil na belgickém šampionátu žebro, když ho z kola srazil opilý fanoušek. Navzdory tomu se už tuto neděli postaví na start předposledního závodu Světového poháru v Roubaix. „Bolí to, na vítězství určitě nemohu pomýšlet. Bude těžké vedení před Štybarem uhájit,“ řekl v telefonickém rozhovoru Právu.

Článek

Jak se cítíte? Limituje vás zlomené žebro hodně?

V pondělí mě to bolelo hrozně, pak se to trochu zlepšilo. Jsem schopen v rámci možností závodit, proto svěťák v Roubaix jedu. Ale s touto kondicí nemohu pomýšlet na vítězství.

Zdeněk Štybar na vás v celkovém hodnocení ztrácí dvacet bodů. Udržíte náskok?

Myslím, že na Štybara teď nemám. Jediná šance bude skončit co nejblíž za ním, abych se pokusil vedení udržet. Ale lehké to nebude, protože zdaleka nejsem v optimální pohodě. I když jsem trénoval, jak to šlo.

Co vám jako první blesklo hlavou, když vás v neděli srazil fanoušek z kola?

Byl jsem strašně vytočený. A podruhé jsem se vytočil, když jsem se dozvěděl, že mám zlomené žebro. Můžu kvůli tomu ztratit vítězství ve Světovém poháru a kdo ví, jak bude probíhat příprava na mistrovství světa v Táboře.

Hovořil jste s člověkem, který vám to způsobil?

Ne. V televizi se mi omlouval, ale já nemám potřebu s ním mluvit. Hned v pondělí mi volal Sven Nijs. Asi dvacet minut jsme to spolu probírali. V první chvíli se říkalo, že mi to způsobil záměrně jeho fanoušek. Sven toho moc litoval, ale já mu říkal, že se nemá za co omlouvat. On za to přece nemůže.

Ten člověk pak řekl, že vás má raději než Nijse a prý měl na hlavě čepici vašeho fan clubu... Omlouval se, že šlo o nehodu, ne úmysl.

Jenže tohle nehoda nebyla. Jeho paže chytla moji. Pokud vystupuje jako můj fanoušek, tak já mu vzkazuji: takové lidi kolem sebe nechci. Mám rád ty, kteří mi upřímně fandí a radují se z mých úspěchů.

Reklama

Související témata: