Hlavní obsah

Belgický tisk: Štybar jel jako blázen

BRUSEL

Tisk v cyklokrosové velmoci Belgii píše o táborském mistrovství světa v cyklokrosu jako o krachu. Zatímco domácí vítěz hlavního závodu kategorie elite Zdeněk Štybar, kterého vlámské deníky nazývají familiárně "Štyby", jel podle De Morgen jako blázen, Belgičané poprvé od roku 1996 nezískali v žádné kategorii zlatou medaili.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Štybar v cíli cyklokrosařského MS v Táboře

Článek

"Zlato má překvapivě silný Zdeněk Štybar. Prázdná pneumatika na začátku závodu pro něj neznamenala žádnou komplikaci. Klaas Vantornout a Sven Nijs, které Štybar postavil do role outsiderů, hodně daleko za ním soupeřili spolu s dalším Čechem Martinem Bínou o zbylé medaile," píše De Morgen. Pro další belgickou hvězdu Nielse Alberta, neúspěšného obhájce prvenství, který ze závodu odstoupil, představoval podle deníku okruh v Táboře studenou sprchu.

Podle De Morgen Belgičané stejně jako Albert předpokládali, že v den závodu se do táborského areálu dostaví obleva a terén na okruhu změkne. Ale nestalo se tak. A právě podmínky na trati se podle belgického tisku staly hlavním klíčem k českému triumfu, který ztělesnili hned čtyři domácí jezdci v první osmičce pořadí.

"Štybar je na ledě nejlepší", napsal Deník De Standaard. Český mistr světa před svým publikem "bruslil" a ostatním nedal sebemenší naději.

De Standaard si rovněž utahoval ze Svena Nijse, který v Táboře skončil třetí. Pro mistra světa z roku 2005 to byl už třetí bronz za sebou. "Je jisté, že Sven Nijs si nenechal v Táboře ujít jedinou příležitost, aby byl nešťastný. Po rozmrazení měl o důvod víc, aby zašel rovnou do baru," uvedl deník.

Reklama