Hlavní obsah

Štybar se v Superprestige dotáhl na Alberta

ZONHOVEN

Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar skončil v předposledním závodu Superprestige v belgickém Zonhovenu druhý za domácím Svenem Nijsem. Bodově se dotáhl na vedoucího Nielse Alberta, který dojel v neděli pátý. O vítězi seriálu se rozhodne v závěrečném podniku 14. února ve Vorselaaru v Belgii.

Foto: Petr Horník, Právo

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

Sedmý závod, kterému přihlížela i bývalá tenisová jednička Kim Clijstersová, byl velmi vyrovnaný. Na těžkém terénu, na němž museli jezdci překonávat několik dlouhých pískových sjezdů a výběhů, se nepodařilo nikomu z favoritů ujet.

V čele se vytvořila rychle desetičlenná skupina, z níž se pokusil ve druhém okruhu uniknout Štybar, ale dopadl stejně jako následně Belgičané Vantornout a Nijs. Po polovině závodu zůstala v čele pětice, na kterou se dotáhl veterán Vervecken.

Ujet se pak povedlo Vantornoutovi, který o náskok po pádu přišel, ale vzápětí ho znovu získal. Štybar se na něj dotáhl následován Nijsem. Bronzový medailista z MS v Táboře poté nastoupil a stejně jako v sobotu v Lille udržel minimální odstup před spurtujícím Štybarem. Český jezdec se tak opět nedočkal premiérového vítězství v duhovém trikotu mistra světa.

"Jelo se mi hůř než včera. Trať byla hodně technická, hlavně ty výběhy a sjezdy v písku. Nemyslel jsem si, že prakticky celý závod vydrží pohromadě tak velká skupina. Ale na tak těžké trati by jedinec asi neuspěl," řekl Štybar. Mrzí jej chvilkové zaváhání v závěru. "Když jsem dojel Vantornouta, tak přišlo sekundové zaváhání. Nezareagoval jsem na nástup Nijse a to mě stálo možná prvenství," litoval čtyřiadvacetiletý jezdec.

Po triumfu ve Světovém poháru a zisku titulu mistra světa je blízko i prvenství v Superprestige. "To by byla bomba. Ale musím dojet v posledním závodu před Albertem a ten loni ve Vorsellaru vyhrál, takže to bude hodně těžké," uvedl Štybar.

Albert si po dojezdu stěžoval na absolutní vyčerpání. "Fyzicky i psychicky jsem na dně. Potřebuji si odpočinout. Musím se na ten závěrečný víkend zkusit motivovat. Nemám ze závodů takovou radost jako v úvodu sezóny," řekl loňský světový šampión.

Sedmý závod Superprestige v Zonhovenu:
1. Nijs (Belg.) 1:03:19, 2. Štybar (ČR), 3. Pauwels, 4. Vantornout všichni -1, 5. Albert -12, 6. Vervecken (všichni Belg.) -18, ...10. Šimůnek -1:36, 13. Dlask (oba ČR) -2:25.
Průběžné pořadí:
1. Štybar a Albert po 95, 3. Nijs 86, 4. Vantornout 78, 5. Pauwels 77, 6. Aernouts (Belg.) 61, ...9. Šimůnek 44, 18. Zlámalík (ČR) 7, 20. Dlask 3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články