Hlavní obsah

Štybar pojede v červenci etapový závod Czech Cycling Tour

PRAHA

Etapový cyklistický závod Czech Cycling Tour, který se uskuteční od 8. do 11. července, ozdobí svým startem mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar. Spolu s ním budou v pelotonu i jeho spolujezdci z belgické profesionální stáje Telenet Fidea.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Štybar na nedávném MS v Táboře

Článek

Česká Tour se v loňském roce skládala ze tří jednorázových závodů, nyní jako etapový podnik přiláká na start podstatně kvalitnější konkurenci. Vedle všech předních domácích celků pojedou i zahraniční cyklisté. Celkem by mělo startovat kolem 125 jezdců v sedmičlenných týmech.

Pořadatelé ze společnosti TTV Group již obdrželi přihlášky reprezentačních výběrů Česka, Polska a Slovenska do 23 let, pojede i dráhová reprezentace Německa. "Velmi nás potěšila rychlá kladná odpověď manažera Telenet Fidea Dannyho de Bieho, který již oznámil i kvartet jistých jezdců: cyklokrosových hvězd Zdeňka Štybara, Petra Dlaska, Barta Wellense a Kevina Pauwelse," řekl hlavní pořadatel závodu Jaroslav Vašíček.

Tito jezdci na světových šampionátech v cyklokrosu vybojovali devět titulů. Štybar se stal dvakrát světovým šampiónem jezdců do 23 let a před dvěma týdny v Táboře získal zlato i v kategorii elite. Wellens má ještě o jeden triumf víc, dvakrát se stal světovým šampiónem v kategorii do 23 let a dvakrát v elite. Pauwels má jedno zlato z juniorů a jedno do 23 let, Dlask skončil na MS 2001 druhý.

"V létě na silnici normálně jezdíme, etapové i jednorázové závody. Je to ta nejlepší příprava na cyklokrosovou sezonu, a když mi šéfové stáje řekli, že pojedeme tento závod, tak jsem byl velmi potěšen. Doma se každému určitě závodí nejlépe a jsem velmi rád, že se na domácích silnicích budu moci českým příznivcům čtyři dny ukázat v duhovém trikotu mistra světa," řekl Štybar.

Czech Cycling Tour bude zahájena po vzoru největších etapových podniků. V prvním dnu bude v odpoledních hodinách na programu divácky atraktivní sedmikilometrový prolog v centru Olomouce. Druhá etapa se pojede ve zvlněném terénu mezi Olomoucí a Prostějovem. Třetí je podle organizátorů "královská", během 182 kilometrů čekají cyklisty náročná horská stoupání mj. na Červenohorské sedlo, Videlské sedlo, Lyru nebo Rudnou pod Pradědem a dojezd je v Uničově. Poslední etapa má start i cíl v Olomouci.

Reklama