Hlavní obsah

Týden po triumfu v Sardinii se Kreuziger chystá uspět ve Francii

PAŘÍŽ

Týden po triumfu v Sardinii se česká cyklistická jednička Roman Kreuziger chystá na start v osmidenním závodě Paříž-Nice. Před nedělním prologem se jezdec stáje Liquigas v sobotu přesunul do Francie z Itálie, kde dosud trénoval. Z předchozích tří startů je jeho maximem 19. místo z roku 2007, kdy také v zahajovacím prologu obsadil druhé místo a vybojoval své první body v ProTour. Poslední dva ročníky ale nedokončil.

Foto: Michael Buholzer, Reuters

Český cyklista Roman Kreuziger

Článek

Tentokrát odjel do Paříže s vědomím, že je dobře připravený. Potvrdil mu to středeční test. "Jsem na tom dobře. Hodně jsem se věnoval i časovkářskému kolu, na kterém jsem každý den jel aspoň hodinu, abych si na něj zvykl před prologem," uvedl Kreuziger na svých webových stránkách. "Cítím se dobře a odjíždím naprosto klidný. Vím, že nemusím mít strach, i když tady bude daleko lepší konkurence než na Sardinii," dodal.

Před startem měl obavy pouze z počasí. Nepřál si déšť a chlad, které mu nevyhovují, často ale tento závod po francouzských silnicích provázejí. "Neumím v tom moc dobře jezdit. Na počasí bude hodně záležet," poznamenal Kreuziger. Vlastní závod považuje za jakousi zmenšenou Tour. "Je to hodně nervózní a těžký závod," uvedl.

Za hlavního favorita považuje Španěla Alberta Contadora z Astany, dvojnásobného vítěze Tour de France. Loňské prvenství bude obhajovat další španělský jezdec Luis León Sánchez (Caisse d'Epargne).

Reklama

Související témata: