Hlavní obsah

Na dráhařské mistrovství světa pojede devět českých cyklistů

Na mistrovství světa v dráhové cyklistice bude startovat devět českých reprezentantů, tituly z minulosti se pokusí zopakovat Lada Kozlíková a Alois Kaňkovský. Na oválu haly Ballerup v Kodani se od 24. do 28. března představí v českých barvách celkem tři sprinteři, čtyři stíhači a dvě ženy.

Článek

Kozlíková právě v dánské metropoli vybojovala před osmi lety zlato ve scratchi a přidala ještě stříbro v bodovacím závodu. Kaňkovský vyhrál v roce 2007 v Palmě de Mallorca omnium. Právě v této disciplíně, která bude mít za dva roky v Londýně olympijskou premiéru, bude jmenovaná dvojice usilovat v Kodani o úspěch.

Medaili ze světových šampionátů mají i Jiří Hochmann a Martin Bláha, kteří budou obhajovat loňský bronz v bodovacím závodě dvojic. O složení páru rozhodl trenér Josef Kratina až po čtvrtečním testu na Mallorce, přičemž Bláha dostal přednost před Petrem Lazarem.

Ve sprintech se v Kodani představí Adam Ptáčník, Tomáš Bábek a Denis Špička, Milan Kadlec pojede bodovací závod stejně jako Jarmila Machačová, která ještě nastoupí do scratche.

Reklama