Hlavní obsah

Cyklistický tým Whirlpool se v úvodním dnu dvakrát blýsknul

Pátým místem a vylepšením loňského překvapivého výsledku v časovce družstev zahájil českým tým PSK Whirlpool-Author etapový závod první kategorie Settimana Internazionale Coppi e Bartali. V úvodní den se totiž jely hned dvě etapy. Dvakrát přitom mohl slavit „Kreuzigerův“ Liquigas.

Foto: PSK Whirlpool-Author

Po nepříjemném pádu putoval Leopold König na vyšetření do nemocnice, ale v závodě mohl pokračovat.

Článek

Dopoledne na závodníky čekala první půl etapa na devět devítikilometrových okruhů v Riccione. V posledním týdnu ale královéhradeckou stáj provází smůla nepříjemných pádů. Do hromadné kolize se tentokrát připletl Leopold König.

„Větší pád  nás postihl při jednom ze sjezdů. Nebyla šance se mu vyhnout. Najednou jsem byl na zemi a vůbec nevěděl v jakém jsem stavu a kde je kolo,“ sdělil mladý cyklista, který po výměně svého stroje sice v závodu pokračoval, ale po dojezdu ihned zamířil do nemocnice. „Jsem celý pomlácený, ale doktoři si nejsou jistí, jak dopadl pravý loket. To ukáže až rentgen,“ podotkl König.

Etapa se rozhodovala podle předpokladů v hromadném dojezdu. Ten vyhrál Kreuzigerův kolega, italský rychlík Francesco Chicchi. Jezdec týmu Liquigas-Doimo v něm jen těsně porazil krajana Gavazziho. Pátý skončil německý jezdec PSK Whirlpool-Author André Schulze. Dvacátý pak dokázal být ještě Martin Mareš, přičemž všichni čeští zástupci, včetně zraněného Königa přijeli bez jakékoli ztráty v hlavním poli.

Tým ale překvapil v odpolední časovce družstev, když výrazně vylepšil loňské deváté místo. Tentokrát Královéhradečtí dorazili v sedmém nejrychlejším čase. Za sebou tak nechali dalších jedenáct týmů, přičemž startovali šestí od konce a dlouho se drželi na bronzové příčce.

Mezinárodní týden Coppiho a Bartaliho - 1. etapa:
1. část (81,2 km): 1. Chicchi 1:56:50, 2. Gavazzi, 3. Ferrari (všichni It.), 4. Kump (Slovin.), 5. Schulze (Něm.) ...20. Mareš, 29. Klouček, 76. Kozubek, 92. Bucháček, 100. König všichni stejný čas.
2. část (týmová časovka 15,6 km): 1. Liquigas 17:51, 2. De Rosa -9, 3. Lampre -15, ...7. PSK Whirlpool-Author -36.
Průběžné pořadí: 1. Chicchi 2:14:35, 2. Cimolai, 3. Finetto (všichni It.) oba -6, ...40. Schulze, 41. Mareš, 42. Klouček, 43. Kozubek, 44. Bucháček, 45. König, 46. Hebík všichni -42.

Reklama