Hlavní obsah

Čtvrtou etapu v Katalánsku vyhrál Voigt, Kreuzigrovi útok nevyšel

Osmatřicetiletý německý cyklista Jens Voigt přespurtoval v závěru čtvrteční čtvrté etapy závodu Kolem Katalánska svého estonského kolegu z úniku Reina Taaramäeho a připsal si první letošní vítězství. S dvojicí uprchlíků jel několik kilometrů také Roman Kreuziger, ale neudržel se jich a 209 km dlouhou etapu dokončil v pelotonu.

Foto: ČTK/AP

Roman Kreuziger

Článek

Osmý muž průběžného pořadí Kreuziger se spolu s Taaramäem připojil k Voigtovi ve sjezdu z vrcholu Alt de Paumeres zhruba dvacet km před cílovým městem Ascó. Český člen týmu Liquigas však sedm kilometrů poté odpadl ve sjezdu a deset kilometrů před finišem ho pohltil peloton vedený španělským lídrem Joaquínem Rodríguezem.

"Jsem naštvaný. Odjeli jsme v posledním desetikilometrovém kopci a měli jsme k dobru přes dvacet vteřin. Jenže ve sjezdu jsem tolik neriskoval a najednou jsem na ně měl díru asi sto metrů," uvedl Kreuziger na svém webu. "Jeli jsme sedmdesátkou, ale nedokázal jsem to sjet. Pak mě bohužel chytl balík. Mrzí mě to, těch třicet vteřin by mi v celkovém pořadí pomohlo. Asi jsem měl riskovat víc, bohužel jsem zase udělal chybu," kál se český jezdec, který si o den dříve vyčítal taktickou chybu.

Rodríguez dojel v hlavním poli 34 sekund za vítězem a udržel si průběžné desetisekundové vedení před krajanem Xavierem Tondem. Na třetí místo se posunul Taaramäe. Kreuziger zůstal celkově osmý 1:22 minuty za Rodríguezem.

"Nedá se nic dělat, aspoň jsem to zkusil. Dokázal jsem si, že na tom nejsem tak špatně. Jelo se hodně rychle, první hodinu jsme měli průměr 51. Zítra je hodně těžká etapa a byl bych rád, kdyby se mi v ní něco podařilo," prohlásil Kreuziger.

Kolem Katalánska, cyklistický závod (ProTour) - 4. etapa (209,7 km)
1. Voigt (Něm.) 4:43:28, 2. Taaramäe (Est.) stejný čas, 3. Voss (Něm.), 4. Kreder (Niz.), 5. Marzano (It.), 6. Roy (Fr.), ...33. Kreuziger (ČR) všichni -34.
Průběžné pořadí
1. Rodríguez 13:48:14, 2. Tondó (oba Šp.) -10, 3. Taaramäe -46, 4. L. Sánchez (Šp.) -48, 5. Roche (Ir.), 6. Koren (Slovin.) oba -1:20, ...8. Kreuziger -1:22.

Reklama