Hlavní obsah

Australan Meyer získal na šampionátu dráhových cyklistů již třetí zlato

KODAŇ

Australský cyklista Cameron Meyer zatím kraluje světovému šampionátu v dráhových disciplínách. V Kodani získal již třetí zlatou medaili, když spolu s Leightem Howardem vyhráli bodovací závod. Přemožitele předtím nenašel ani v bodovacím závodu jednotlivců a byl členem zlatého stíhacího kvarteta.

Foto: Bob Strong , Reuters

Australan Cameron Meyer je králem kodaňské dráhy.

Článek

Českým zástupcům se v sobotu nedařilo. Obhájci bronzu z loňského roku Jiří Hochman a Martin Bláha skončili v bodovacím závodu bez bodu až dvanáctí. Lada Kozlíková v omniu se musela spokojit stejně jako před rokem s devátým místem.

Meyer s Howardem nejenže sbírali body ve spurtech, ale především spolu s dvojicemi Francie a Belgie dokázali získat kolo náskoku. Nejpilnější v získávání bodů byli domácí obhájci zlata Michael Mörköv a Alex Rasmussen, ale ztráta kola je odsunula na čtvrté místo.

Již páté zlato ve sprintu žen vybojovala třicetiletá Britka Victoria Pendletonová. Poprvé triumfovala v královské disciplíně v roce 2005 a poté vyhrála v letech 2007, 2008 a 2009. Navíc má zlato i z olympijských her v Pekingu. Ve finále zdolala ve dvou jízdách čínskou závodnici Kuo Šuang.

V omniu, které bude mít v Londýně v roce 2012 olympijskou premiéru, vystoupila na nejvyšší stupeň Kanaďanka Tara Whittenová a vylepšila loňské druhé místo. Přitom cyklistice se bývalá lyžařka věnuje teprve třetím rokem.

Kozlíkové se nedařilo především v jejích kdysi nejsilnějších disciplínách. Ve scratchi, v němž na stejné dráze před osmi lety získala titul, dojela až jedenáctá. V bodovacím závodu skončila ještě o místo hůře. Ve stíhacím závodu na 2 km zajela pátý čas, ve sprintu byla osmá a páté místo na 500 metrů s pevným startem stačilo jen k posunu do elitní desítky.

MS v dráhové cyklistice v Kodani
Muži:
Bodovací závod dvojic na 50 km: 1. Howard, C. Meyer (Austr.) 16 bodů, 2. Riblon, Kneisky (Fr.) 6, 3. Do Poortere, Schets (Belg.) 5, 4. Mörköv, Rasmussen (Dán.) -1 kolo/17, 5. Bartko, Kluge (Něm.) -1 kolo/16, 6. Kolesnikov, Šmidt (Rus.) -1 kolo/13, ...12. Bláha, Hochman (ČR) -1 kolo/0.
Ženy:
Omnium: 1. Whittenová (Kan.) 23 bodů, 2. Armitsteadová (Brit.) 29, 3. Olaberriaová (Šp.) 30, 4. Hijgenaarová (Niz.) 30, 5. Hammerová (USA) 32, 6. Sereikaiteová (Lit.) 35, ...9. Kozlíková (ČR) 41.
Sprint - finále: Pendletonvá (Brit.) - Kuo Šuang (Čína) 2:0 (11,611, 11,543), o 3. místo: Krupeckaiteová (Lit.) - A. Mearesová (Austr.) 2:0 (11,377, 11,416), 5. Vogelová (Něm.), 6. McCullochová (Austr.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články