Hlavní obsah

Bývalá běžkyně na lyžích Whittenová získala na MS dráhařů druhé zlato

Kanaďanka Tara Whittenová získala na mistrovství světa v dráhové cyklistice v Kodani druhé zlato. Bývalá lyžařka, která se věnuje cyklistice teprve třetím rokem, po sobotním vítězství v omniu triumfovala i v dnešním bodovacím závodě na 25 km. Česká reprezentantka Jarmila Machačová skončila s dvěma body na 14. příčce.

Foto: Bob Strong , Reuters

Kanaďanka Whittenová se raduje z druhé zlaté medaile.

Článek

Devětadvacetiletá Whittenová ještě před třemi lety závodila v lyžařské stopě, poté však přesedlala na kolo a v neděli získala již svůj druhý titul mistryně světa. Z deseti bodovaných spurtů uspěla hned v pěti.

Celkem nasbírala 36 bodů a pokořila o tři body Novozélanďanku Lauren Ellisovou a Bělorusku Tacjanu Šarakovovou.

Machačová se sice neustále pohybovala na čele, ovšem při bodovacích sprintech vždy za soupeřkami zaostala. Na body dosáhla až v úplném závěru, kdy si připsala jediné dva body v závodě. Nepovedlo se jí tak vylepšit osmé místo z loňského šampionátu.¨

MS v dráhové cyklistice v Kodani
Muži
Omnium: 1. Clancy (Brit.) 24 b., 2. Howard (Austr.) 32, 3. Phinney (USA) 33, ...11. Kaňkovský (ČR) 49.
Sprint - finále: Bauge (Fr.) - Perkins (Austr.) 2:0 (10,406, 10,361), o 3. místo: Sireau (Fr.) - Förstemann (Něm.) 2:0 (10,467, 10,574), další pořadí: 5. Crampton, 6. Hoy (oba Brit.).
Ženy
Bodovací závod na 25 km: 1. Whittenová (Kan.) 36 b., 2. Ellisová (N. Zél.) 33, 3. Šarakovová (Běl.) 33, ...14. Machačová (ČR) 2.
Keirin: 1. Krupeckaiteová (Lit.), 2. Pendletonová (Brit.), 3. Panarinová (Běl.).

Reklama