Hlavní obsah

Beltrán má Kreuzigrově stáji kvůli dopingu zaplatit 100 000 eur

ŘÍM

Cyklistická stáj Liquigas jako první vymohla na svém bývalém jezdci odškodné za doping. Španěl Manuel Beltrán má podle agentury Reuters zaměstnavateli českého závodníka Romana Kreuzigra zaplatit 100 000 eur (2,5 miliónu korun).

Článek

Osmatřicetiletý Beltrán si odpykává dvouletý trest za pozitivní nález na krevní doping EPO při předloňské Tour de France. O finanční kompenzaci pro italský tým rozhodla arbitrážní komise Italské cyklistické federace.

"Velmi nás to potěšilo. To rozhodnutí ukázalo, že jsme se stali obětí sportovcovy nezodpovědnosti," uvedl šéf Liquigasu Paolo Dal Lago v prohlášení. "Určitě se to stane historickým milníkem ve světě cyklistiky, jako důležitý precedens v boji o ochranu sportovní etiky. Chtěli jsme především vyslat silný signál těm, kdo chtějí cyklistiku ničit," dodal.

Beltrán přišel do Liquigasu v roce 2007 z týmu Discovery Channel, v němž předtím pomáhal sedminásobnému vítězi Tour de France Američanovi Lanci Armstrongovi. Jeho největším úspěchem je triumf v závodě Kolem Katalánska v roce 1999.

Reklama