Hlavní obsah

Silniční cyklisté zahájí sezónu závodem Brno - Velká Bíteš - Brno

BRNO

Domácí sezónu silničních cyklistů odstartuje v sobotu úvodní závod Českého poháru o Velkou cenu hotelu Voroněž na 140 km dlouhé trati Brno - Velká Bíteš - Brno.

Foto: archiv

Milan Kadlec patří k největším favoritům.

Článek

Mezi 160 jezdci patří k favoritům zejména týmy PSK Whirlpool a Dukly Praha v čele s bronzovým medailistou z nedávného mistrovství světa dráhařů Milanem Kadlecem.

Na rozdíl od minulých let ale bude chybět větší zahraniční konkurence. "Zatím se sice přihlásil německý a srbský cyklista, chybí nám ale jezdci z Polska, Rakouska a Slovenska. Absenci způsobila termínová kolize se závody v jejich zemích," řekl  ředitel závodu Zdeněk Valenta.

Ve startovním poli se představí i tři vítězové minulých let Vojtěch Dlouhý (2006), Martin Mareš (2008) a obhájce prvenství Jiří Hofmann. K adeptům na prvenství patří ze stáje PSK Whirlpool také Leopold König, Martin Hebík, Petr Benčík, František Klouček, František Kozubek a Tomáš Bucháček.

Na peloton čeká po tuhé zimě na rozbitých silnicích náročný závod, který ztíží dva okruhy v délce 30 kilometrů okolo Velké Bíteše. Start je v 11:30 u hotelu Voroněž, kde jsou nejrychlejší jezdci očekáváni po 15:00.

Reklama

Související témata: