Hlavní obsah

Cyklista Schumacher vzdal snahu o zrušení diskvalifikace z OH

Německý cyklista Stefan Schumacher stáhl své odvolání u arbitráže CAS proti diskvalifikaci z olympijských her v Pekingu. Osmadvacetiletý jezdec je aktuálně ve dvouletém trestu za doping poté, co byl v roce 2008 testován na krevní doping CERA.

Článek

Schumacher byl předloni přistižen při dopingu zpětnou analýzou vzorků několik týdnů po hrách v Pekingu. Ukázalo se, že pod vlivem zakázaných látek závodil jak na Tour de France, kde vyhrál dvě časovky, tak v Číně.

Tehdejší člen týmu Gerolsteiner tak dostal dvouletý trest od Mezinárodní cyklistické unie (UCI) a Mezinárodní olympijský výbor anuloval jeho výsledky z Pekingu. Schumacher přijde i o další hry v Londýně, neboť podle pravidel MOV nesmějí pod pěti kruhy startovat ti sportovci, kteří dostali minimálně šestiměsíční distanc za doping.

Vítěz známé klasiky Amstel Gold Race z roku 2007 se proti trestu UCI odvolal a u arbitráže v Lausanne uspěl alespoň se snahou o posunutí začátku suspendace. Do pelotonu se tedy může vrátit už letos 28. srpna místo 21. ledna 2011.

O zrušení své diskvalifikace z Pekingu stále usiluje Schumacherův bývalý kolega z Gerolsteineru Davide Rebellin, jenž v olympijském silničním závodu vybojoval stříbro. Také on byl pozitivně testován na CERA.

Reklama