Hlavní obsah

Švýcar Cancellara vyhrál po úniku závod Paříž-Roubaix

PAŘÍŽ

Fabian Cancellara potvrdil skvělou jarní formu suverénním triumfem v cyklistickém závodě Paříž-Roubaix. Olympijský vítěz a mistr světa v časovce se díky úspěšnému sólovému úniku stal desátým mužem historie, jenž vyhrál v jednom roce jak francouzské "Peklo severu", tak druhou legendární klasiku Kolem Flander.

Foto: Pascal Rossignol , Reuters

Vítězný Fabian Cancellara jásá v cíli klasického závodu Paříž-Roubaix.

Článek

Devětadvacetiletý Cancellara zvítězil ve Flandrech před týdnem a konkurenci nenašel ani v neděli. Na 259 km dlouhé trase, jejíž zhruba pětina vedla proslavenými úseky na "kočičích hlavách" pocházejících ještě z Napoleonových dob, zopakoval svou výhru z roku 2006.

Cancellara zaútočil 49 km před cílem na asfaltovém úseku a překvapil tak svého největšího rivala Toma Boonena, jenž zrovna jel v závěru vedoucí skupiny. Belgičan nepozorností přišel o možnost dosáhnout na třetí vítězný dojezd na velodromu v Roubaix za sebou a skončil pátý.

Spurt o druhé místo s dvouminutovým odstupem za Cancellarou vyhrál Nor Thor Hushovd před Juanem Antoniem Flechou ze Španělska. Boonen měl spolu s čtvrtým Britem Rogerem Hammondem více než tříminutovou ztrátu.

Cyklistický závod Paříž-Roubaix (259 km):
1. Cancellara (Švýc.) 6:35:10, 2. Hushovd (Nor.), 3. Flecha (Šp.) oba -2:00, 4. Hammond (Brit.), 5. Boonen oba -3:14, 6. Leukemans (oba Bel.) -3:20.

Reklama