Hlavní obsah

Kreuziger si otestoval trasu z úvodu Tour de France

ARENBERG

Cyklista Roman Kreuziger si více než dva měsíce před startem Tour de France udělal obrázek o tom, jak bude letos vypadat úvod slavného závodu. Devátý muž loňského ročníku si v krátké přestávce mezi jednorázovými závody v Beneluxu vyzkoušel část třetí etapy, která 6. července zavede peloton Tour z Belgie na francouzské území do cíle Arenbergu.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Český cyklista Roman Kreuziger

Článek

"Plánoval jsem to už delší dobu. Vyrazili jsme tam s (týmovým kolegou) Nibalim a sportovním ředitelem Liquigasu. Projeli jsme posledních šedesát kilometrů, na kterých je asi patnáct kilometrů po kostkách," uvedl na svém webu Kreuziger, který v neděli dojel pátý v prestižním závodu Amstel Gold Race v Nizozemsku.

Na belgických silnicích dnes absolvuje Valonský šíp a v neděli další slavnou klasiku Lutych-Bastogne-Lutych.

Na Tour startoval v minulých dvou letech, ale dřív si nikdy trasu závodu takhle dopředu neprojížděl. "Teď cítím, že je potřeba ty klíčové úseky vidět. Jeli jsme tam kvůli tomu, abychom věděli, jak to vypadá a nic nás nezaskočilo. Udělal jsem si nějakou představu," uvedl třiadvacetiletý rodák z Moravské Třebové. Začátkem června si chce projet ještě dvě horské etapy v Alpách a dvě v Pyrenejích.

Reklama