Hlavní obsah

Bikový tým Volvo Auto Hase letos spoléhá na Hrušku, pomohou i lyžaři Bauer s Jakšem

PRAHA

Do své druhé sezóny a znovu plný očekávání vstupuje bikový tým Volvo Auto Hase. Letošním trumfem manažera Jiřího Ženíška je bývalá hvězda silniční cyklistiky a dnes již kovaný biker Jan Hruška, zvláštním článkem je pak angažmá dvou reprezentantu v běhu na lyžích Lukáše Bauera a Martina Jakše, kteří svým působením vyplní část přípravy na příští zimu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Jakš (vlevo), Jan Hruška a Lukáš Bauer (vpravo) budou jezdit za cyklistickou stáj Volvo Auto Hase MTB.

Článek

„Loňská premiérová sezóna byla velice úspěšná a máme na co navazovat. Tým sice opustil Martin Zlámalík, který po šestém místu na mistrovství světa v cyklokrosu využil nabídku belgické stáje Sunweb - Rever a rozhodl se pro čistě cyklokros. Naopak jsme ale přivedli Jana Hrušku, který bude tahounem sedmičlenného týmu profijezdců, navíc v našich barvách pojede asi třicet až čtyřicet cyklistů na výkonnostní úrovni,“ uvedl na páteční tiskové konferenci Ženíšek.

Hruška v minulé sezóně zvítězil v jednadvaceti závodech z pětatřiceti startů a tým do něj proto vkládá velké naděje. „Já v podstatě končím s kariérou, jen mi to trochu trvá. Po osmi letech angažmá ve Španělsku jsem shodou okolností zkusil závodit doma na horských kolech a bohužel - jak říká má žena - jsem v podstatě vyhrál, kam jsem přijel. Další souhrou náhod jsem se letos dostal pod křídla Jirky Ženíška, pod kterým jsem jezdil už před deseti lety,“ těší se na obnovenou spolupráci někdejší hvězda silniční cyklistiky.

Dalšími členy profitýmu jsou loňská jednička a vítěz drsné australské Crocodille Trophy Ondřej Fojtík, Jan Fojtík, Milan Šustek, David Kníže. Plus dvě nové tváře, které jsou sportovní fanoušci zvyklí vídat na zcela jiném sportovním vybavení. Jak Lukáš Bauer, tak Martin Jakš ale mají k cyklistice hodně blízko. „V juniorech jsem se rozhodoval, zda závodit na horských kolech nebo na lyžích. První lepší výsledky ale přišly na lyžích, a to rozhodlo. Na kole jsme ale závodil nepřestal. Těžiště mé sportovní činnosti samozřejmě zůstává v přípravě na zimu, budu se ale snažit dýchat těm nejlepším na záda,“ plánuje Bauer. „Já jsem dřív moc závodů na kole nejel, ale naskytla se příležitost a rád jsem ji využil. Myslím, že to může být přínos vůči zimě,“ věří Jakš.

Oba lyžaři by měli první závod v barvách VAH absolvovat na konci května na Králi Šumavy, ostatní jezdce čeká již tento víkend závod Trans Brdy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články