Hlavní obsah

Bikerka Nashová vstoupila do Světového poháru třetím místem

DALBY FOREST

Česká cyklistka Kateřina Nashová zahájila Světový pohár v cross country horských kol třetím místem v britském Dalby Forest. V dnešním závodě nestačila jen na úřadující mistryni světa Rusku Irinu Kalentěvovou a Američanku Willow Koerberovou a potřetí v elitním seriálu se prosadila na stupně vítězů.

Článek

V boji o třetí místo Nashová porazila o jedinou sekundu svou kolegyni z týmu Luna Američanku Georgii Gouldovou. "Byla to skvělá trať, která mi seděla. Navíc jsem dobře odstartovala a zapracovala se dopředu," řekla serveru mtbs.cz dvaatřicetiletá rodačka z Prachatic, která žije v USA.

"Trochu jsem využila zkušeností z cyklokrosu a prostě jsem se tam napasovala," líčila čtvrtá žena z lednového mistrovství světa v Táboře, která v uplynulé cyklokrosové sezoně vyhrála závod Světového poháru v Roubaix.

Třetím místem vyrovnala své maximum v SP horských kol - stejného výsledku dosáhla loni v Mont-Saint-Anne a předloni v dalším kanadském středisku Bromontu. "Jely mi skvěle nohy. Navíc jsme si i trochu pomáhaly s holkama z týmu. Ke konci už to bylo na krev, ale jsem moc spokojená, protože to byl letos můj druhý závod," prohlásila Nashová. Třetí dojela i v pátečním sprintu v ulicích Pickeringu, který byl předehrou závodního víkendu.

Další české naději Tereze Huříkové se v Dalby Forest, který hostil Světový pohár poprvé, nedařilo a skončila na 45. místě.

Reklama