Hlavní obsah

Španěl Valverde vyhrál cyklistický závod Kolem Romandie

SION

Španělský cyklista Alejandro Valverde vyhrál závěrečnou etapu závodu Kolem Romandie a zajistil si celkový triumf. V neděli už v pelotonu chyběl loňský vítěz Roman Kreuziger, který do páté části kvůli žaludečním potížím nenastoupil. Jeho krajan František Raboň pro změnu etapu nedokončil.

Článek

Valverde do cíle v Sionu dojel před krajanem Igorem Antónem a Simonem Špilakem. Slovinského jezdce v konečném pořadí porazil o jedenáct vteřin. Třetí byl v celkově klasifikaci Rus Denis Meňšov, který zaostal o 21 sekund. Dosavadní lídr Australan Michael Rogers ztratil v závěrečné etapě 23 sekund a propadl se na čtvrtou pozici.

Kreuziger se rozhodl odstoupit poté, co ve čtvrté etapě nabral dvacetiminutovou ztrátu a přišel o šanci na výraznější výsledek. Českého jezdce stáje Liquigas nyní čeká volno a jet by měl až 12. června v závodě Kolem Švýcarska, který předloni vyhrál. Pak už ho čeká vrchol sezony Tour de France, kde loni skončil devátý.

Kolem Romandie, cyklistický etapový závod (ProTour) - 5. etapa (121,8 km)
1. Valverde 3:36:19, 2. Anton (oba Šp.), 3. Špilak (Slovin.), 4. Meňšov (Rus.) všichni stejný čas, 5. Machado (Portug.), 6. Gadret (Fr.) oba -23, ...Raboň (ČR) nedokončil.
Konečné pořadí: 1. Valverde 17:37:55, 2. Špilak -11, 3. Meňšov -21, 4. Rogers (Austr.) -35, 5. Karpec (Rus.) -42, 6. Brajkovič (Slovin.) -52.

Reklama