Hlavní obsah

Větrnou etapu Gira vyhrál Weylandt, závod vede Vinokurov

Třetí etapu cyklistického Giro d'Italia v pondělí vyhrál Belgičan Wouter Weylandt. Do růžového trikotu pro vedoucího jezdce se oblékl Kazach Alexandr Vinokurov, který má stejný čas jako druhý Australan Richie Porte.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Belgický cyklista Wouter Weylandt oslavuje triumf ve třetí etapě Gira d'Italia.

Článek

I přes rovinatý profil nebyla na 209 kilometrech z Amsterdamu do Middleburgu nouze o vzrušení. Mohla za to řada pádů a nepříjemný vítr, který peloton roztrhal na několik částí. V čelní skupince překvapivě chyběl dosavadní lídr Australan Cadel Evans a bez pomoci svých kolegů musel odtáhnout závěrečné kilometry v čele další skupiny sám. Manko však nestáhl a do cíle dojel o tři čtvrtě minuty později než vítěz.

Spurtér týmu Quickstep Weylandt se v závěrečné rovince prosmýkl kolem dvou jezdců Columbie a vybojoval premiérové letošní vítězství. Pětadvacetiletý rodák z Gentu má ve sbírce také předloňský triumf v jedné z etap španělské Vuelty.

Peloton nyní čeká přesun do Itálie, ve středu bude Giro pokračovat časovkou družstev.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 3. etapa (Amsterdam - Middleburg, 209 km)
1. Weylandt (Belg.) 5:00:06, 2. Brown (Austr.), 3. Förster, 4. Hondo (oba Něm.), 5. Blyth (Brit.), 6. Greipel, 7. Gerdemann (oba Něm.), 8. Nibali (It.), 9. Rohregger (Rak.), 10. Vinokurov (Kaz.) všichni stejný čas, ...159. Raboň (ČR) -7:59.
Průběžné pořadí
1. Vinokurov 10:07:18, 2. Porte (Austr.) stejný čas, 3. Millar (Brit.) -1, 4. Nibali -5, 5. Sieberg (Něm.) -7, 6. Greipel, 7. Goss (Austr.) oba -10, 8. Gerdemann -12, 9. Garzelli (It.) -15, 10. Weening (Niz.) -16, ...125. Raboň (ČR) -9:17.

Reklama